Πως γίνεται να συνδυάζει μια συνταγή τη νοστιμιά και την ευκολία στην εκτέλεσή της; Διαβάστε και δοκιμάστε τη συνταγή  που σας προτείνουμε για τα ρολάκια με αχλάδι και προσούτο. Μια πρόταση για finger food κατάλληλο για παρέα με κρασί δίπλα στο τζάκι.

Υλικά για τα ρολάκια

300 γρ. φύλλο κρούστας

3 αχλάδια, κομμένα στα 8

12 φέτες προσουτο  κομμένες στη μέση

350 γρ. γραβιέρα με πικάντικη γεύση, κομμένη σε μπαστουνάκια

2 κουταλιές του γλυκού πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Κόβετε τα φύλλα κατά μήκος σε μακρόστενες λωρίδες πάχους 10 εκ. Αλείφετε καθεμία με ελαιόλαδο και βάζετε από μία φέτα αχλάδι και από ένα κομματάκι τυρί που έχετε τυλίξει με μισή φέτα προσούτο.

Τυλίγετε σε μικρά ρολάκια, τα αλείφετε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με πιπέρι.

Τοποθετείτε τα ρολάκια σε αντικολλητικό ταψί και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά.


Extra tip:
Μπορείτε να τρίψετε γραβιέρα και  να διακοσμήσετε τα ρολάκια σας με νιφάδες τυριού