Το κουνουπίδι μπορεί να μην το έχετε συνηθίσει να συνδυάζεται με άλλα υλικά. Δοκιμάστε το με ξηρούς καρπούς και θα έχετε ένα υγιεινό πιάτο με ξεχωριστή γεύση στη στιγμή. 

Υλικά

1 κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
3 κ.σ. μέλι
3 κ. σ. σταφίδες
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
3 κ. σ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
50 γρ.σπανάκι

Εκτέλεση

Θερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζετε μέσα το κουνουπίδι με το ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε για περίπου 15 λεπτά. Ανακατέψτε με το κόκκινο κρεμμύδι και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Όσο το κουνουπίδι ψήνεται, ανακατέψτε το ξίδι, το μέλι και τις σταφίδες. Μόλις το κουνουπίδι ψηθεί, προσθέστε το dressing, τον άνηθο, τα αμύγδαλα και το σπανάκι. Βεβαιωθείτε ότι το σπανάκι είναι φρέσκο και τρυφερό και με όχι πολύ μεγάλα φύλλα, για να μπορέσετε να το βάλετε ωμό στη σαλάτα σας. Σερβίρετε και απολαύστε!