Υλικά:

• 500 γρ. ρεβίθια
• 4 γαρίδες Νο.2 ανά άτομο
• 1 κρεμμύδι
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
• 1 κλαδάκι σέλερι ψιλοκομμένο
• 1 μαραθόριζα ψιλοκομμένη
• 2 καρότα ψιλοκομμένα
• 100 ml ελαιόλαδο
• 1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
• Χυμός από 2 λεμόνια και 1 μανταρίνι
• Τρίμματα φλούδας από 1 πορτοκάλι και 2 μανταρίνια
• 1 κ.σ. μέλι
• 1 κ.γ. μουστάρδα
• 50 γρ. λιαστή τομάτα ψιλοκομμένη
• Φρέσκο θυμάρι
• Φρέσκο δεντρολίβανο
• Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σουρώνουμε τα ρεβίθια αφού τα έχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ. Τα βράζουμε με τον «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών Knorr και προσθέτουμε ένα κρεμμύδι, λίγο θυμάρι, και το δεντρολίβανο έως ότου μαλακώσουν. Σουρώνουμε ξανά και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σέλερι, τη μαραθόριζα, τα καρότα τη λιαστή τομάτα, τις φλούδες από το πορτοκάλι και τα μανταρίνια και το μανταρίνι μαζί με τα βρασμένα ρεβίθια, το αλατοπίπερο και το θυμάρι.

3. Για να συνοδεύσουμε τη σαλάτα, ετοιμάζουμε ένα dressing ανακατεύοντας τον χυμό από τα λεμόνια και το μανταρίνι, το μέλι, την μουστάρδα, το αλατοπίπερο και την τριπλάσια ποσότητα ελαιολάδου από την ποσότητα των δύο χυμών.

4. Σοτάρουμε τις γαρίδες σε ελαιόλαδο για 5 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν, και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τοποθετώντας από κάτω τα ρεβίθια, από πάνω τις γαρίδες με τις φέτες των εσπεριδοειδών, το dressing και λίγα φρέσκα μυρωδικά.

Μία συνταγή της Knorr