Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα γρήγορο και νόστιμο σνακ με βάση τη γλυκοπατάτα που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Δείτε παρακάτω τι θα χρειαστείτε.

Υλικά:

    1 μεγάλη γλυκοπατάτα
    1 1/2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
    αλάτι
    1/4 κούπας + 2 κ. σ. καρύδια
    1 συσκευασία cream cheese

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς και τοποθετήστε στο ταψί ένα φύλλο λαδόκολλας. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τις γλυκοπατάτες που κόψατε σε φέτες και 1 κ. σ. από το σιρόπι σφενδάμου, διατηρώντας το υπόλοιπο για αργότερα. Τοποθετήστε τις πατάτες σας στο προετοιμασμένο ταψί και ρίξτε από πάνω τους λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Στο μεταξύ, σε ένα άλλο ταψί ρίξτε μαζί τα ψιλοκομμένα καρύδια και το υπόλοιπο 1/2 κ. σ. του σιροπιού σφενδάμου, φροντίζοντας να τα καλύψετε ομοιόμορφα. Τοποθετήστε και τις πατάτες και τα καρύδια στον φούρνο και μαγειρέψτε τα για 10 λεπτά. Σε αυτό το σημείο, ελέγξτε τα τελευταία, ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν καίγονται.

Αναποδογυρίστε τις πατάτες και μαγειρέψτε για επιπλέον 10-15 λεπτά, προσέχοντας να είναι τρυφερές στο εσωτερικό και με χρυσαφένιο χρώμα γύρω-γύρω. Μόλις ψηθούν όλα, αφήστε τα να κρυώσουν για μερικά λεπτά, σερβίρετε σε ένα μεγάλο και ωραίο πιάτο τις γλυκοπατάτες, βάλτε από πάνω το τριμμένο καρύδι, λίγο από το cream cheese σας στο κέντρο και απολαύστε.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!