Τα γεμιστά σοκολατάκια με καραμέλα και αλμυρά φιστίκια που προτείνει ο Δημήτρης Μακρυνιώτης είναι μια εύκολη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 3 υλικά και αυτό είναι και το μυστικό της συνταγής αυτής.
Υλικά
350 γρ κλασική κουβερτούρα
200 γρ. ζαχαρούχο καραμελωμένο γάλα
50 γρ. αλμυρά φυστίκια
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τα 250 γρ. κουβερτούρα και τα υπόλοιπα 100 γρ. τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
Όταν η κουβερτούρα μας λιώσει, κατεβάζουμε από το μπεν μαρί από την φωτιά και προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα που έχουμε ψιλοκόψει.
Αφού περάσει ένα λεπτό, αμέσως μετά, ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα σοκολάτας.
Στη συνέχεια, παίρνουμε μια θήκη για μάφιν, τοποθετούμε 6 χάρτινες φόρμες και γεμίζουμε το κάθε φορμάκι με 35-40 γραμμάρια από την λιωμένη σοκολάτα.
Έπειτα, παίρνουμε ένα πινέλο και βουτώντας το στη λιωμένη σοκολάτα που έχει μέσα το κάθε φορμάκι, απλώνουμε καλά σοκολάτα σε όλη την εσωτερική του επιφάνεια.
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν ελαφρώς και αμέσως μετά με την βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής, γεμίζουμε όλα τα φορμάκια μας με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, μέχρι τα 3/4.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!