Υλικά

1 κουτάκι μπύρα
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
500 ml ζωμό κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
πιπέρι μαύρο και κόκκινο (παπρικα)
1 κουταλιά της σούπας τυρί τριμμένο παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλοδο
2 καρότα
2 κοτσάνια σέλερι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδου
200 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα καρότα, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Τα τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι για λίγο, προσθέτουμε το ζαμπόν και το ανακατεύουμε λίγο να σοταριστεί με τα λαχανικά.

Κατόπιν ρίχνουμε την μπύρα και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το ρύζι.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει το ρύζι για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τον μαϊντανό, τα πιπέρια και αν χρειάζεται αλάτι.

Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας λίγο και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.