Υλικά

Για 2-4 άτομα

Ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια
2 ώριμα ροδάκινα κομμένα καρέ
½ μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο καρέ
225 γραμμάρια χαλούμι κομμένο καρέ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Για το πέστο

4 ματσάκια βασιλικός
2-3 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
200 ml ελαιόλαδο
80 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Ρίχνετε τα σουβλάκια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό για τουλάχιστον μια ώρα πριν από το ψήσιμο.
Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου σε χαμηλή εστία. Κόψτε τα ροδάκινα, το κόκκινο κρεμμύδι και το χαλούμι σε χοντρά καρέ στο ίδιο μέγεθος. Στη συνέχεια περνάτε τα εναλλάξ το ροδάκινο, χαλούμι και κρεμμύδι μέσα από τα σουβλάκια. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα σουβλάκια. Βουρτσίστε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.

Βάζετε στο γκριλ τα σουβλάκια και ψήνετε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρέστε από το γκριλ.
Για να κάνετε τη σάλτσα, συνδυάζουν συστατικά σε έναν επεξεργαστή μπλέντερ ή τροφίμων και θα διαρκέσει μέχρι πολτοποιημένα. Σερβίρετε σουβλάκια με πέστο.

Για το πέστο

Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.