Μια εύκολη συνταγή που η νοστιμιά της βρίσκεται στη μαρινάδα του κοτόπουλου.


Υλικά

4 μισά στήθη κοτόπουλου ολόκληρα χωρίς κόκαλο και χωρίς την πέτσα.

¾ του φλιτζανιού ξύδι βαλσάμικο

½ φλιτζάνι νερό.

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

 ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

 ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

 ¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο

 ¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό

 ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

Λίγη ρίγανη

Εκτέλεση

Χτυπάμε μαζί, το βαλσάμικο, το νερό, το κρεμμύδι, το κόκκινο πιπέρι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, το μαϊντανό, το τσίλι και τη ρίγανη και τα ρίχνουμε μέσα σε μία πλαστική σακούλα. Προσθέσετε τα στήθη κοτόπουλου, ανακατέψτε καλά με τη μαρινάδα, κλείστε τη σακούλα με προσοχή να φύγει όλος ο αέρας και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, πολύ καλύτερα όλη τη νύκτα, αν είναι δυνατόν. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο ή αλείψτε το με λίγο λάδι. Βγάλτε το κοτόπουλο από τη σακούλα και τοποθετήστε το στο ταψί. Ψήστε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για περίπου 40 λεπτά. Μπορείτε να το σερβίρετε, με πουρέ, πιλάφι και σαλάτα της αρεσκείας σας.