Υλικά για 6 άτομα:

• 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
• 500 γρ. κιμάς χοιρινός
• 1-2 κρεμμύδια ξερά (τριμμένα)
• 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
• 1 κουτί τοματάκια κονκασέ ή 4 τομάτες ψιλοκομμένες
• 2 τομάτες (σε ροδέλες)
• 150 γρ. Flora Soft με βούτυρο
• 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
• 2 αυγά
• Κόρα από 3 φέτες ψωμί (μουσκεμένες και στυμμένες)
• Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
• Λίγη ζάχαρη
• 1 πιπεριά πράσινη (κομμένη μπαστουνάκια)
• 1 πιπεριά κίτρινη (κομμένη μπαστουνάκια)
• 1 πιπεριά κόκκινη (κομμένη μπαστουνάκια)
• 150 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
• 50 γρ. κάπαρη (προαιρετικά)
• 1/2 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε τους κιμάδες σε βαθύ μπολ, μαζί με το στυμμένο ψωμί, τα αυγά, το 1/3 του κρασιού και τα καρυκεύματα. Στη συνέχεια, σοτάρουμε με το μισό Flora Soft με βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και πλάθουμε σε μέτρια μπιφτέκια.

2. Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο ένα ταψί και βάζουμε τα μπιφτέκια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία για 10 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ σοτάρουμε για λίγα λεπτά, με το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο, τις πιπεριές. Μόλις μαλακώσουν τις «σβήνουμε» με το υπόλοιπο κρασί και προσθέτουμε τις 4 ψιλοκομμένες τομάτες, τις ελιές, την κάπαρη, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και βράζουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά περίπου.

3. Βγάζουμε τα μισοψημένα μπιφτέκια από τον φούρνο, τα σκεπάζουμε με τις ροδέλες τομάτας και αδειάζουμε ενδιάμεσα από τα μπιφτέκια τη σάλτσα.

4. Ξαναβάζουμε το φαγητό στον φούρνο και ψήνουμε για ½ ώρα ακόμη.

Τα σερβίρουμε ζεστά πασπαλίζοντας, εάν θέλουμε, με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.