Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που μπορεί να κάνεις όταν φτιάχνεις μία κλασική ομελέτα..

Χτυπάς τα αυγά πολύ νωρίς
Μπορεί  να νομίζεις πως δεν είναι κακό να χτυπάς τα αυγά σου αρκετή ώρα πριν τα ρίξεις στο τηγάνι αλλά αυτό το βήμα είναι καλό να το αφήνεις για το τελευταίο λεπτό.Το ανακάτεμα βοηθά να ανακατευτεί καλά το ασπράδι με τον κρόκο και δίνει αέρα στα αυγά, ώστε η ομελέτα σου να γίνει αφράτη. Όταν τα αυγά κάθονται για πολύ ώρα, ο έξτρα αέρας χάνεται και τα αυγά “κάθονται”.

Δε χτυπάς αρκετά τα αυγά σου
Είναι πολύ εύκολο να βιαστείς σε αυτό το απλό βήμα και να μην αφιερώσεις ώρα για το χτύπημα των αυγών. Το καλό χτύπημα είναι σημαντικό για να αποκτήσεις μία μαλακή και αφράτη ομελέτα. Με το λίγο ανακάτεμα το ασπράδι και ο κρόκος δεν ενώνονται πολύ καλά και έτσι το αποτέλεσμα δε θα είναι αισθητικά τόσο καλό.

Χρησιμοποιείς πολύ υψηλή θερμοκρασία
Έχεις βάλει το τηγάνι με το λάδι και περιμένεις να κάψει το λάδι. Αυτό είναι ένα σύνηθες λάθος. Η ομελέτα πρέπει να τηγανίζεται αργά και σε χαμηλή φωτιά. Υπάρχουν τροφές που χρειάζονται την υψηλή θερμοκρασία για να μαγειρευτούν καλά, η ομελέτα δεν είναι από αυτές. Η υπομονή είναι το κλειδί για ένα ομοιόμορφο ψήσιμο, όμως πρόσεξε το πολύ ψήσιμο  γιατί μπορεί να κάνει την ομελέτα σου στεγνή, σκληρή και λαστιχένια.

Χρησιμοποιείς το λάθος τηγάνι
Αν θέλεις να τηγανίσεις μία ομελέτα με δύο αυγά για πρωινό δε χρειάζεται να χρησιμοποιείς ένα τεράστιο τηγάνι για να το κάνεις. Χρησιμοποιώντας ένα τηγάνι που είναι πολύ μεγάλο αυξάνεις την πιθανότητα να παρατηγανίσεις τα αυγά σου και να τα κάψεις. Από την άλλη μεριά, αν φτιάχνεις μία ομελέτα με μία ντουζίνα αυγά, καλό είναι να την ετοιμάσεις σε ένα μεγάλο τηγάνι. Διαφορετικά δε θα τηγανιστεί καλά και θα υπάρχουν μέσα στην ομελέτα κομμάτια ωμού αυγού. Είναι πολύ σημαντικό να τηγανιστούν καλά τα αυγά σου αλλά πρόσεχε μην το παρακάνεις.