120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. ζάχαρη άχνη
240 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. βανίλια
15 γρ. νερό χλιαρό
1 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
Για τη διακόσμηση
γλάσο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. νερό
2 φλ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το γλάσο λεμονιού: ανακατεύουμε το νερό με το χυμό σε μπολ και ρίχνουμε σιγά -σιγά τη ζάχαρη χτυπώντας συνέχεια με τον αβγοδάρτη, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα κρεμώδες που να απλώνεται αλλά να μην πέφτει σαν σιρόπι. Αν χρειασθεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη ή λίγο νερό ακόμα, για να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε. Απλώνουμε το γλάσο επάνω στα μπισκότα-φαντάσματα, αφήνοντας μισό πόντο ακάλυπτο τριγύρω.
Ιδανικά, το απλώνουμε με κορνέ αλλά και η βρεγμένη κυρτή μεριά ενός κουταλιού κάνει μια χαρά τη δουλειά της (ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας γλάσο επάνω στο μπισκότο και την απλώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού της σούπας) . Βάζουμε δύο σοκολατένιες ελίτσες για μάτια και μια για στόμα.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!