Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε μία vegan πίτσα ακόμη κι αν δεν είστε vegan. Είναι ελαφριά, νόστιμη και γίνεται γρήγορα.

Δείτε πώς θα φτιάξετε πίτσα με τυρί από κάσιους…

Υλικά:

Για το τυρί:

    50 γρ. κάσιους
    250 γρ. νερό
    25 γρ. κορν φλάουρ
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1-2 σκ. Σκόρδο
    Αλάτι
    Χυμός λεμονιού

Για τη ζύμη:

    10 γρ. μαγιά ξηρή
    250 γρ. νερό, χλιαρό
    1 κ.γ. μέλι
    300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    Αλάτι

Για τη σάλτσα:

    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
    400 γρ. ντομάτα κονκασέ
    1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
    1/2 κ.γ. ρίγανη, ξερή
    1/2 κ.γ. βασιλικός, ξερός
    1 κ.γ. μέλι
    Αλάτι
    Πιπέρι

Για την πίτσα:

    1-2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
    Ρίγανη (φρέσκα φύλλα, για σερβίρισμα)

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα κάσιους σε ένα μπολάκι με αρκετό νερό για 2-3 ώρες. Τα σουρώνουμε καλά και τα βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, προσθέτοντας και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το τυρί και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά συνεχόμενα. Το μείγμα θα φαίνεται σαν κομμένο. Μειώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει πολύ πηκτό και η υφή του να είναι σαν λιωμένο τυρί ανακατεύοντας συνέχεια να μην κολλήσει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Μόλις κρυώσει καλά το σπάμε με τα χέρια σε κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το νερό, το μέλι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε τα δύο αλεύρια, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δέσει η ζύμη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα για 5-8 λεπτά. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολάκι το οποίο έχουμε λαδώσει σκεπάζουμε με μια πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί για 1 ώρα τουλάχιστον. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα. Βγάζουμε το ζυμάρι από το μπολάκι αφού έχει φουσκώσει. Ζυμώνουμε ελαφρά, το χωρίζουμε στα 2 και ανοίγουμε με το πλάστη και λίγο αλεύρι σε διάμετρο 25-30 εκ. Το ζυμάρι βγάζει μία μεγάλη ή δύο κανονικές πίτσες. Αφού έχουμε ανοίξει το ζυμάρι στο μέγεθος που θέλουμε το πιέζουμε με τα δάκτυλα και κάνουμε λακκάκια στη ζύμη ενώ αφήνουμε ανέπαφη την περιφέρεια της πίτσας. Απλώνουμε τη σάλτσα τομάτας στο ζυμάρι, από πάνω τις φέτες ντομάτας και τα κομμάτια από τυρί κάσιους. Μεταφέρουμε πολύ προσεκτικά την πίτσα σε ταψί. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα ρίγανης ή βασιλικού.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!