Μια αλμυρή τάρτα που  θα σας ενθουσιάσει με την πλούσια γεύση της.

Υλικά

για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
125  γρ. κρύο  βούτυρο, κομμένο σε κύβους
8 κουταλιέςτης σούπας παγωμένο νερό
λίγο αλάτι 

για τη γέμιση της τάρτας
κουταλιές σούπας βούτυρο 
2 μεγάλα πράσα κομμένα σε ροδέλες 
2  κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
200 γρ. μπέικον
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
1 φλιτζ. τσαγιού διάφορα κίτρινα τυριά
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος  
2 αυγά

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο-λίγο το νερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφα και απαλή ζύμη. Την καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου. Απλώνετε τη ζύμη σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκατοστά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα πράσα με το βούτυρο και αφού μαλακώσουν προσθέτετε το μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα 1-2 λεπτά.

Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη βάση τάρτας και πασπαλίζετε με τα τυριά. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε την τάρτα.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° αέρα για 30-35 λεπτά περίπου.

Extra Tip: Εάν θέλετε να μειώσετε το χρόνο προετοιμασίας της τάρτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα σφολιάτας για βάση.