Η τάρτα μανιταριών είναι τόσο γευστική αλλά και τόσο χορταστική. Εκτελέστε την παρακάτω συνταγή και απολαύστε την.  

Υλικά
για τη ζύμη της τάρτας
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. βούτυρο κρύο
1 μεγάλο αβγό
3-4 κ.σ. παγωμένο νερό
λίγο αλάτι

για τη γέμιση της τάρτας
600 γρ. μανιτάρια λευκά ή μπράουν, πολύ φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 αβγά
100ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. μπέικον, σε κυβάκια
1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος 
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι και το κρύο βούτυρο σε κομματάκια. Το δουλεύουμε με τα δάχτυλα, τρίβοντάς το μέχρι να σχηματιστούν μικρά ψίχουλα. Ρίχνουμε το αβγό και 3 κουτ. σούπας κρύο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μία ζύμη στεγνή, κι ας μην έχει τέλεια υφή. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά, το λιγότερο. Ανάβουμε το φούρνο στους 190°. Όταν βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την αφήνουμε λίγα λεπτά να ζεσταθεί και την ανοίγουμε με τον πλάστη.  Έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ελαφρά τη φόρμα της τάρτας. Απλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να εξέχει από το χείλος. Την πατάμε με τα δάχτυλα να εφαρμόσει καλά και κόβουμε ομοιόμορφα το τελείωμα. Απλώνουμε μέσα ένα ανάλογο κομμάτι λαδόκολλας και σκορπάμε όσπρια (ρεβίθια ή φακές) ή τα ειδικά βαρίδια, για να μη φουσκώσει η τάρτα. Την ψήνουμε στο φούρνο άδεια για 15 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να ξανθύνει. Το αφαιρούμε και βάζουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε μικρές φέτες. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, προσθέτοντας στο τέλος το σκόρδο. Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό και αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα, λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα των μανιταριών στην τάρτα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα των αβγών. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

Extra tip:  Για πιο βαθιά γεύση μανιταριού, προσθέστε στο σοτάρισμα 1/2 φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένα πορτσίνι, που έχουν προηγουμένως μουλιάσει σε λίγο χλιαρό νερό).