Θύελλα αντιδράσεων για τα γυρίσματα του GNTM με τζιπ σε παραλία NATURA στην Ελαφόνησο

Θύελλα αντιδράσεων για τα γυρίσματα του GNTM με τζιπ σε παραλία NATURA στην Ελαφόνησο

 

Θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε μετά την προβολή του χθεσινοβραδινού επεισοδίου του GNTM και τη δοκιμασία αποχώρησης που έγινε σε παραλία της Ελαφονήσου.

Η Βίκυ Καγιά αρχικά ανέφερε πως πρόκειται για μία ξεχωριστή περιοχή που είναι προστατευόμενη από το NATURA και στη συνέχεια οδήγησε ένα τζιπ πάνω στην άμμο, οργώνοντάς την παραλία, στην οποία στη συνέχεια στήθηκε όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός της παραγωγής, ώστε να γίνει η φωτογράφιση.

Πολλοί χρήστες των social media αναρωτήθηκαν πώς γίνεται να καταπατείται με αυτό τον τρόπο μια περιοχή, η οποία θεωρείται προστατευόμενη.

Την Τρίτη στο Πρωινό αναφέρθηκαν στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τα γυρίσματα του GNTM, ενώ στην εκπομπή μίλησε ζωντανά ο υπεύθυνος εκστρατείας για το θαλάσσιο περιβάλλον της Greenpeace, Άλκης Καφετζής.

«Το να μπαίνουν μηχανοκίνητα οχήματα σε οποιαδήποτε παραλία είναι παράνομο. Δεν έχει να κάνει ότι η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται εντός NATURA. Εγώ δε μπορώ να πάρω θέση στο τι άδειες δόθηκαν. Ούτε εσείς γνωρίζετε, ούτε εγώ τι συμβαίνει με τη συγκεκριμένη περίπτωση. Συνολικά είναι πολύ λάθος.

Η παραλία είναι ένα πολύ ευαίσθητο οικοσύστημα. Σίγουρα υπάρχει εδώ ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν πως αυτή η πρακτική που είδαν στην τηλεόραση είναι λάθος. Πολύ ξεκάθαρο.
Μίλησα τηλεφωνικά μαζί τους και μου είπαν πως δόθηκε μια άδεια που είχε κάποιους όρους. Ο Φορέας Διαχείρισης είναι ο αρμόδιος και αναμένουμε τη σχετική ανακοίνωση. Περιμένουμε να δούμε τα έγγραφα. Από μακριά δεν έχουμε την επιστημονική γνώση να κρίνουμε. Επικοινώνησα μαζί τους και το γνωρίζουνε. Είναι και αυτοί εκνευρισμένοι. Θα δούμε και εμείς την επίσημη ανακοίνωση» είπε, μεταξύ άλλων, ο Άλκης Καφετζής.
 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top