Το κρεμμύδι είναι ένα από τα βασικά συστατικά που χρησιμοποιείται στη μαγειρική καθημερινά. Δίνει γεύση και άρωμα σε όποιο φαγητό και αν μπει αλλά η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο εκεί.

Το κρεμμύδι έχει διάφορες εναλλακτικές χρήσεις και μπορεί να φανεί χρήσιμο και αλλού εκτός από την κουζίνα και τα φαγητά σας. Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές…

1. Καθαρίζει το γκριλ

Τρίψτε το γκριλ με μια συρμάτινη βούρτσα για να αφαιρέσετε την πολλή βρωμιά. Στη συνέχεια, ανάψτε το και καρφώστε σε ένα πιρούνι μισό κρεμμύδι. Με το πιρούνι περάστε όλη την επιφάνεια του γκριλ έως ότου όλα τα απόβλητα που έχει να φύγουν.

2. Απορροφά τη μυρωδιά του καμμένου

Βάλτε μισό κρεμμύδι δίπλα σε έναν ανοιχτό φούρνο ή δίπλα στο μάτι της κουζίνας και το κρεμμύδι θα απορροφήσει τη μυρωδια του καμμένου.

3. Απομακρύνει τη σκουριά από τα μαχαίρια

Καρφώστε το σκουριασμένο μαχαίρι μέσα σε ένα κρεμμύδι και αφήστε το για λίγη ώρα. Το κρεμμύδι θα αφαιρέσει τη σκουριά.

4. Ανακουφίζει τον πόνο από κάψιμο

Βάλτε μια φλούδα κρεμμυδιού πάνω στο κάψιμο και αμέσως θα ανακουφιστείτε. Επιπλέον το κρεμμύδι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και βοηθάει στην αποφυγή μόλυνσης.

5. Απομακρύνει τα έντομα

Τρίψτε κρεμμύδι στο δέρμα ή τα ρούχα σας και δεν πρόκειται να σας πλησιάσει κανένα έντομο.

6. Εμποδίζει τον σχηματισμό πάγου

Κόψτε ένα ωμό κρεμμύδι στη μέση και τρίψτε το στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας τη νύχτα. Αυτό το τρικ βοηθάει στην πρόληψη του σχηματισμού πάγου κατά τη διάρκεια της νύχτας.