Ποιο είναι το σωστό χρώμα για το υπνοδωμάτιό σας;

Ποιο είναι το σωστό χρώμα για το υπνοδωμάτιό σας;

 

Όλοι χρειαζόμαστε μερικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης μέσα στη μέρα μας. Όποιες κι αν είναι οι ασχολίες μας, όπως κι αν περνάμε τη μέρα μας, υπάρχει ένα μέρος, όπου ξέρουμε πως μπορούμε να χαλαρώνουμε και να συγκεντρώνουμε δυνάμεις. Το μέρος αυτό δεν είναι άλλο από το υπνοδωμάτιο.

Αν αισθάνεστε κι εσείς πως το δωμάτιο σου έχει χαλαρωτικό ρόλο και είναι σημαντικό κομμάτι της μέρας σου, τότε αξίζει να βρείτε τρόπους για να ενισχύσετε αυτό το ρόλο του. Η αναζήτηση για τα ιδανικά χρώματα για υπνοδωμάτιο με χαλαρωτικές ιδιότητες είναι μια αρχή από όπου μπορείτε να ξεκινήσετε.

Όταν επιλέγετε χρώματα για το υπνοδωμάτιο το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι η θερμοκρασία. Ενώ τα ζεστά χρώματα «ερεθίζουν» το μάτι, τα πιο «κρύα» χρώματα (όπως είναι το μπλε-πράσινο, το μπλε-βιολετί και οι αποχρώσεις του γκρι) δημιουργούν ένα πιο ήρεμο και χαλαρωτικό αποτέλεσμα.

Έχοντας αυτό υπόψη σας υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία «κρύων» χρωμάτων για να επιλέξετε. Ένα φωτεινό πράσινο και ένα χλωμό μπλε μπορούν να κάνουν έναν χώρο να δείχνει πολύ διαφορετικός. Αν, παρόλα αυτά, τα «κρύα» χρώματα δεν είναι του στιλ σας, οι πιο ζεστές αποχρώσεις, όπως είναι το απαλό κίτρινο ή το απαλό ροζ μπορούν επίσης να σας χαλαρώσουν.

Δείτε ποια είναι τα χρώματα που προτείνουν οι ειδικοί.

Μείνετε πιστοί στα σκούρα χρώματα:

Για ένα ρομαντικό υπνοδωμάτιο η καλύτερη επιλογή είναι ένα σκούρο χρώμα στους τοίχους. Επιλέξτε το χρώμα της ελιάς, το βαθύ βιολετί, το navy blue ή το χρώμα του κάρβουνου που είναι και πολύ της μόδας φέτος. Άλλωστε, μιας και το υπνοδωμάτιο είναι προορισμένο για χαλαρές στιγμές καλό είναι να μένετε μακριά από έντονα χρώματα όπως είναι τα φωτεινά πράσινα, το έντονο κόκκινο ή οτιδήποτε έχει να κάνει με τροπικές αποχρώσεις.

Διαλέξτε χαλαρωτικούς τόνους

Μια άλλη επιλογή -πέρα από τα σκούρα χρώματα- που θα σας χαλαρώνει και θα σας κάνει χαρούμενους είναι αυτή των απαλών χρωμάτων και αποχρώσεων. Επιλέξτε συνδυασμούς όπως είναι αυτός του απαλού γαλάζιου και του σαμπανιζέ και εμπλουτίστε χρωματικά τον χώρο σας με μια μίξη από «φρέσκα», με ενδιαφέρον, σχέδια.

Το σαμπανιζέ είναι μια πολύ ωραία επιλογή για τους τοίχους του υπνοδωματίου σας.

Kάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top