Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να πλύνετε το μαγιό σας για να το διατηρήσετε σαν καινούργιο

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να πλύνετε το μαγιό σας για να το διατηρήσετε σαν καινούργιο

 

Το μαγιό σου εκτίθεται συνεχώς στις ακτίνες του ήλιου, το θαλασσινό νερό, το χλώριο, την άμμο και το αντηλιακό, κάτι που κάνει τις λεπτές ίνες επιρρεπείς σε φθορές.

Ωστόσο, αυτό που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι πως το μαγιό πρέπει να πλένεται σωστά, προκειμένου να το διατηρήσετε σαν καινούργιο για περισσότερο καιρό, αλλά και για να μην γίνει επικίνδυνο για την υγεία εκείνου που το φοράει.

Αφού λοιπόν γυρίσετε από την παραλία ή την πισίνα βάλτε το για περίπου 30 λεπτά μέσα σε κρύο νερό. Κάνοντας αυτό, απομακρύνετε το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας αλλά και υπολείμματα αντηλιακού.

Ανά 3-4 φορές που το χρησιμοποιείτε βάλτε μικρή ποσότητα ήπιου υγρού απορρυπαντικού, καλύτερα όχι σκόνη, και τρίψτε καλά. Αποφύγετε να το κρεμάσετε για να στεγνώσει όπως κάνετε με τα άλλα ρούχα και προτιμήσετε μία επίπεδη επιφάνεια ώστε να μην ξεχειλώσει.

Επίσης, είναι σημαντικό να μην το απλώνετε να στεγνώσει στον ήλιο γιατί μπορεί να χαλάσει το χρώμα του και να ξεχειλώσει. Αφήστε το να στεγνώσει είτε μέσα στο σπίτι είτε στην σκιά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top