Πώς θα παραμείνουν τα φυτά σας ζωντανά στις καλοκαιρινές σας διακοπές

 Πώς θα παραμείνουν τα φυτά σας ζωντανά στις καλοκαιρινές σας διακοπές

Το πότισμα των φυτών στις καλοκαιρινές διακοπές είναι πάντα ένας μπελάς. Λύσεις υπάρχουν αλλά θέλουν το χρόνο τους και φυσικά σωστή οργάνωση.

Κάκτοι

Εάν ταξιδεύεις συχνά οι κάκτοι είναι μια ιδανική επιλογή. Απλά πότισέ τους πριν φύγεις και μετά ξανά όταν γυρίσεις!

Γέμισε την μπανιέρα σου

Αρκεί να βάλεις κάμποσο νερό μέσα στην μπανιέρα σου και να τοποθετήσεις τα φυτά σου εκεί. Εννοείται πως η βασική προϋπόθεση είναι να έχουν τρύπες οι γλάστρες.

Βάλε όλα τα φυτά εξωτερικού χώρου μαζί
Μπορείς να τοποθετήσεις μαζί στη σκιά όλα τα φυτά εξωτερικού χώρου. Αυτό θα τους χαρίσει άλλες 2 ή 3 ημέρες που δεν θα χρειαστούν πότισμα. Ακόμα και τα φυτά που λατρεύουν το φως του ήλιου μπορούν να «ανεχθούν» τη σκιά για περίπου μια εβδομάδα.

Μπάλες ποτίσματος

Μια από τις πιο εύκολες και οικονομικές λύσεις είναι οι μπάλες ποτίσματος. Ουσιαστικά είναι μικρές πλαστικές μπάλες τις οποίες γεμίζεις με νερό και κρατάνε τα φυτά σου ενυδατωμένα. Είναι ιδανικές για μικρότερα φυτά και γλάστρες.

Προμηθεύσου συσκευές αυτόματου ποτίσματος

Εάν αγχώνεσαι πολύ για το πότισμα των φυτών σου μια καλή λύση είναι οι συσκευές αυτόματου ποτίσματος. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλοί τύποι τέτοιων συσκευών που θα ταιριάζουν τόσο στα φυτά όσο και στον οικονομικό σου προϋπολογισμό! Το μόνο που έχεις να κάνεις πριν φύγεις διακοπές -εκτός από το να φτιάξεις τη βαλίτσα σου- είναι να ρυθμίσεις αυτές τις συσκευές.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top