Πώς να απομακρύνετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας

Πώς να απομακρύνετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας

 

Τα περιστέρια είναι από τα πτηνά που έχουν προσαρμοστεί αρκετά καλά στην ζωή της πόλης. Έτσι, έχουν την τάση να μαζεύονται σε μπαλκόνια σπιτιών ή σε άλλους εξωτερικούς χώρους, δημιουργώντας προβλήματα.

Συχνά, τα περιστέρια γεμίζουν το μπαλκόνι με ακαθαρσίες. Το γεγονός αυτό, εκτός από αντιαισθητικό, είναι και βλαβερό για την υγεία του ανθρώπου.

Οι ακαθαρσίες περιέχουν οξέα, τα οποία κάνουν κακό στην υγεία μας. Επίσης, τα οξέα είναι ικανά να καταστρέψουν το χρώμα στα πλακάκια του μπαλκονιού σου, καθιστώντας δύσκολη την επαναφορά του.

Για να διώξετε τα περιστέρια από το μπαλκόνι σας ακολουθήστε τα παρακάτω tips:

Απομακρύνετε πηγές νερού

Το νερό μαγνητίζει τα περιστέρια. Γι αυτό προσπαθήστε να μην μην αφήνετε λιμνούλες νερού στο μπαλκόνι σας γιατί ακόμα και λίγο νερό να υπάρχει είναι αρκετό να τραβήξει τα περιστέρια προς τα εκεί για να το πιουν. Τα περιστέρια ταξιδεύουν τεράστιες αποστάσεις για να βρουν νερό και φαγητό. Μην τους δίνετε λοιπόν την αφορμή να μετατρέψουν το μπαλκόνι σας στη δική τους φωλιά.

Καθαρίστε τακτικά το μπαλκόνι σας  από ψίχουλα

Το μπαλκόνι γεμίζει με ψίχουλα και φαγητά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που πολλοί συνηθίζουν να τρώνε εκεί. Σκουπίζετε τακτικά το μπαλκόνι σας για να μην υπάρχει ούτε το παραμικρό ψίχουλο σε αυτό.

Χαλάστε τις φωλιές

Είναι βάρβαρο για κάποιους αλλά, αν εντοπίσετε αβγά στο μπαλκόνι σας, βάλτε τα σε μια σακούλα προσεκτικά και μεταφέρετέ τα σε κάποιο άλλο μέρος εκτός σπιτιού. Αν δεν το κάνετε σύντομα θα γεμίσει όλο το μπαλκόνι σας με αβγά και τότε θα είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτά.

Βάλτε στα κάγκελα το σπιράλ παιχνιδάκι

Όλοι είχαμε ένα παιχνίδι σαν και αυτό μικροί και ακόμα και τώρα πολλά παιδιά λατρεύουν τα σπιράλ αυτά παιχνιδάκια. Τυλίξτε αυτό το παιχνίδι στα κάγκελα του μπαλκονιού και τα περιστέρια δεν πρόκειται να πλησιάσουν.

Ρίξτε μπαχαρικά στο μπαλκόνι

Τα περιστέρια  σιχαίνονται τις έντονες μυρωδιές των μπαχαρικών, γιατί είναι κάτι που τα απωθεί πλήρως και δεν εγείρει την περιέργειά τους. Ρίξτε σε διάφορες γωνίες του μπαλκονιού σας αρκετή κανέλα και μπόλικο πιπέρι. Πρέπει να ρίξετε αρκετή ποσότητα και να ανανεώνετε τα μπαχαρικά κάθε λίγες μέρες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top