Πλησιάζει το βράδυ της Ανάστασης και φέτος όλη η οικογένεια θα συγκεντρωθεί στο σπίτι σας; Κερδίστε χρόνο με τις παρακάτω μοναδικές ιδέες, δίνοντας χρώμα, διακόσμηση και επισημότητα στο πασχαλινό τραπέζι.

Στρώστε το τραπέζι

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Ένα μονόχρωμο τραπεζομάντηλο, κατά προτίμηση λευκό, θα σας δώσει την επιλογή να σκορπίσετε πολύχρωμες πινελιές κατά μήκος του τραπεζιού. Μην ξεχάσετε να δώσετε μια γιορτινή αίσθηση στο γεύμα σας, προσθέτοντας σουπλά και χαρτοπετσέτες με τέχνη κάτω από τα σερβίτσια σας.

Για έξτρα ντεκόρ και για μια πασχαλινή πινελιά στο τραπέζι σας, τοποθετήστε μπροστά από το πιάτο κάθε καλεσμένου βαμμένα αυγά.

Βάλτε χρώμα στο γεύμα

Τοποθετήστε στη μέση του τραπεζιού ένα βάζο με πολύχρωμα, ανοιξιάτικα λουλούδια που μαζέψατε παρέα με τα παιδιά σας. Αν πάλι δεν προλάβατε να βρείτε λουλούδια, η λεβάντα είναι μια καλή επιλογή, αφού μπορεί να χαρίσει υπέροχη μυρωδιά στο χώρο. Μια καλή ιδέα για διακόσμηση είναι οι πολύχρωμες χαρτοπετσέτες, οι όμορφες γιρλάντες και τα σοκολατένια λαγουδάκια που σίγουρα θα χαρίσουν ευχάριστη διάθεση και θα σας βάλουν ακόμα περισσότερο στο πασχαλινό κλίμα.

Φτιάξτε ατμόσφαιρα

Μετά την Ανάσταση, τοποθετήστε τις λαμπάδες σας σε όμορφα βάζα ή ανάψτε κεριά και δώστε μια επίσημη ατμόσφαιρα στο οικογενειακό τραπέζι.


Ονομάστε τις θέσεις

Φτιάξτε ή αγοράστε όμορφα καρτελάκια, σημειώστε τα ονόματα των καλεσμένων σας και τοποθετήστε τα αναλόγως στις θέσεις του τραπεζιού. Μια ιδέα που θα κάνει το τραπέζι πιο επίσημο για αυτή την ιδιαίτερα γιορτινή περίσταση.


Ετοιμάστε μικρές εκπλήξεις

Φροντίστε να αφήσετε μια γλυκιά γεύση στο τέλος του γεύματος και να κάνετε τους καλεσμένους σας να θυμούνται για πάντα αυτό το Πάσχα, χαρίζοντάς τους καλαθάκια, στολισμένα με κορδέλες και γεμάτα με σοκολατένια αυγά, πασχαλίτσες και λαγουδάκια.