Δυστυχώς η υγρασία στους τοίχους αποτελεί συχνό φαινόμενο και έρευνες έχουν δείξει πως άνθρωποι που ζούνε σε σπίτια με πολλή υγρασία είναι πιο δυστυχισμένοι από αυτούς που ζουν σε σπίτια χωρίς υγρασία. Αυτό σημαίνει πως η υγρασία που υπάρχει στο περιβάλλον μας επηρεάζει τον ψυχικό μας κόσμο.

Μπορείς όμως να καταπολεμήσεις την υγρασία του σπιτιού με τους εξής τρόπους:

Αερισμός: Μια από τις πιο σημαντικές λύσεις είναι ο σωστός αερισμός. Ειδικά στα δωμάτια που έχουν ανάγκη από καλό αερισμό, όπως το μπάνιο και η κουζίνα, πρέπει να είσαι πιο προσεκτική και να τα αερίζεις συχνά. Αν δεν έχεις ανεμιστήρες εξαερισμού φρόντισε να βάλεις γιατί κάνουν καλή δουλειά. Αν δε θέλεις να ξοδέψεις επιπλέον χρήματα, τότε απλά θυμήσου να ανοίγεις συχνά τα παράθυρα του σπιτιού σου.

Αύξησε τη θερμοκρασία του σπιτιού σου: Αύξησε τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν τη δημιουργία μούχλας λόγω υγρασίας.

Μείωσε τον χρόνο του μπάνιου σου: Μην κάνεις μακράς διαρκείας μπάνια με καυτό νερό γιατί δυσκολεύεις το πρόβλημα ακόμα περισσότερο. Προτίμησε να κάνεις πιο γρήγορα ντους με όσο το δυνατόν πιο χλιαρό νερό. Επίσης μην αφήνεις το ζεστό νερό να πέφτει με πολύ πίεση γιατί έτσι δημιουργούνται ακόμα πιο γρήγορα υδρατμοί.

Πρόσθεσε φυτά στον χώρο σου: Τα φυτά έχουν την ικανότητα να μειώνουν την υγρασία που υπάρχει σε έναν χώρο. Φρόντισε μόνο να μην τα ποτίζεις με πολύ νερό γιατί ούτως ή άλλως απορροφούν και την υγρασία του σπιτιού σου.

Χρησιμοποίησε αφυγραντήρες: Οι αφυγραντήρες συνήθως τοποθετούνται σε υπόγεια καθώς πρέπει να βρίσκονται σε χώρους χωρίς παράθυρα. Αν θέλεις, όμως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αφυγραντήρες σε δωμάτια, όπως είναι το μπάνιο που συνήθως δεν έχει παράθυρα ή και αν έχει είναι πολύ μικρά.

Μην βάζεις ξύλα μέσα στο σπίτι: Αν έχεις τζάκι απόφυγε να διατηρείς τα ξύλα σου μέσα στο σπίτι. Τα φρεσκοκομμένα ξύλα περιέχουν αρκετή ποσότητα νερού που βγαίνει με τη μορφή υγρασίας στον χώρο. Προτίμησε να αποθηκεύεις τα ξύλα εκτός σπιτιού.