Πώς να καθαρίσετε σωστά το μπάνιο σας

Πώς να καθαρίσετε σωστά το μπάνιο σας

 

Το μπάνιο είναι από τα μέρη του σπιτιού που συγκεντρώνουν τα περισσότερα βακτήρια. Η απολύμανση των ειδών υγιεινής είναι φυσικά απαραίτητο να γίνεται τακτικά, όμως υπάρχουν και άλλα σημεία στο μπάνιο, τα οποία μπορεί να παραμελούνται στο συστηματικό καθάρισμα, με αποτέλεσμα να γίνονται εστίες μικροβίων.

Δείτε παρακάτω τρεις χρήσιμες συμβουλές για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα:

Πλένετε πλακάκια και τοίχους

Ψεκάστε με ένα καθαριστικό γενικής χρήσης τα πλακάκια και τους τοίχους και ανοίξτε τη βρύση της μπανιέρας, ρυθμίζοντάς την στο ζεστό για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ατμός.

Στη συνέχεια, κλείνετε τη βρύση και την πόρτα του μπάνιου και αφήνετε τον ατμό και το καθαριστικό να δράσουν για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε καλά όλες τις επιφάνειες που ψεκάσατε με ένα καθαρό πανάκι.

Δώστε βάση στη λεκάνη

Για να αστράψει η τουαλέτα σας και να απομακρυνθούν τα βακτήρια κάντε το εξής: Ρίξτε 1 φλ. μαγειρική σόδα στη λεκάνη της τουαλέτας, τρίψτε καλά την επιφάνειά της και στη συνέχεια τραβήξτε το καζανάκι.

Γεμίστε το πιγκάλ με χλωρίνη και βυθίστε τη βούρτσα σε αυτό για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το με κρύο νερό.

Απολυμάνετε το νεροχύτη

Ο νεροχύτης στο μπάνιο εμφανίζει την υψηλότερη συγκέντρωση μικροβίων, ξεπερνώντας κατά πολύ ακόμη και τη λεκάνη της τουαλέτας. Για να τον καθαρίσετε, ρίξτε λίγο λευκό ξίδι στο σιφόνι και αφήστε το ζεστό νερό να τρέξει για μερικά λεπτά.

Έπειτα, περάστε με ένα υγρό αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι τη βρύση προκειμένου να εξολοθρεύσετε ακόμα και τα πιο επίμονα μικρόβια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top