Πώς να κρατήσεις το σπίτι σου δροσερό το καλοκαίρι με φυσικό τρόπο

Πώς να κρατήσεις το σπίτι σου δροσερό το καλοκαίρι με φυσικό τρόπο


Η ζέστη αρχίζει από το σπίτι. Το καλοκαίρι, η πρώτη μας σκέψη είναι η σιγουριά του κλιματιστικού. Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι δε χρησιμοποιούν κλιματιστικό στο σπίτι τους για οποιονδήποτε λόγο. Υπάρχουν όμως, μερικά τρικ για τη μείωση της θερμοκρασίας του σπιτιού, εάν ανήκεις και εσύ σε αυτή τη κατηγορία.

Αρχικά, μπορείς να κλείνεις όλα τα παράθυρα και τα παντζούρια, ειδικά στις μεριές που χτυπάει ο ήλιος. Ύστερα, αργά το απόγευμα και το βράδυ, επέλεξε να ανοίξεις τα παράθυρα, ώστε να μπει δροσερός αέρας στο σπίτι, σε σύγκριση με τον καυτό αέρα που υπάρχει τις πρωινές ώρες της ημέρας. 

Μια ακόμα σωτήρια λύση είναι οι δουλειές του σπιτιού (μαγείρεμα, σιδέρωμα, πλυντήριο) να γίνονται είτε νωρίς το πρωί, είτε πιο αργά το απόγευμα. Όλες αυτές οι συσκευές που αναφέραμε πιάνουν υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να αυξάνουν την θερμοκρασία του σπιτιού.

Οι τέντες στη βεράντα ή το μπαλκόνι είναι ο καλύτερος και πιο αποδοτικός τρόπος, να έχετε φως και την ίδια στιγμή να κρατάτε τον ήλιο μακριά από το τζάμι. Μία ακόμα συμβουλή: το απόγευμα να τις ανεβάζετε πάλι για δροσερότερο αέρα.

Τέλος, μια έξυπνη λύση είναι να ανοίξετε ένα παράθυρο στην μια άκρη του σπιτιού, και άλλο ένα παράθυρο στην άλλη άκρη, ώστε να δημιουργήσετε ρεύμα. Ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, θα δροσίσει αμέσως ο εσωτερικός σας χώρος. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top