Πώς να τοποθετήσετε την ταπετσαρία στους τοίχους σας

Πώς να τοποθετήσετε την ταπετσαρία στους τοίχους σας

Η ταπετσαρία είναι μία από τις πιο λειτουργικές λύσεις για το σπίτι, αφού μας επιτρέπει να αποδώσουμε στους τοίχους όποιο σχέδιο θέλουμε χωρίς περιορισμούς!

Επιπλέον, η ταπετσαρία μας εξασφαλίζει ένα επιπλέον πλεονέκτημα! Είναι εύκολο να τοποθετηθεί, αφού η εφαρμογή της μπορεί να γίνει από εσάς τους ίδιους και δεν χρειάζεται να περιμένετε να στεγνώσει το χρώμα, όπως θα κάνατε αν βάφατε τους τοίχους.

Ωστόσο, η διαδικασία μπορεί να φαντάζει δύσκολη αλλά είναι τόσο απλή ειδικά αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Πριν ξεκινήσεις να διαβάζεις τις οδηγίες για την τοποθέτηση της θα πρέπει να μετρήσεις το πλάτος της ταπετσαρίας και από αυτό να αφαιρέσεις 5 εκατοστά, στη συνέχεια με ένα μέτρο σημείωσε αυτή την απόσταση από τη γωνία του τοίχου. από το σημάδι αυτό και κάτω χρησιμοποιώντας ένα αλφάδι σχημάτισε μια ευθεία γραμμή και εκεί ακριβώς πρέπει να είναι η άκρη της ταπετσαρίας σου. Ο λόγος που θα το κάνεις αυτό είναι για να ξέρεις που ακριβώς είναι η γωνία σου.

Διάβασε καλά τις οδηγίες της κόλλας και σε έναν κουβά πρόσθεσε την απαραίτητη ποσότητα κόλλας μαζί με νερό προκειμένου να τα ανακατέψεις μέχρι να γίνει μια πάστα παχιά λίγο πριν ξεκινήσεις να κολλάς.

Ξεκίνα να απλώνεις την κόλλα που δημιούργησες με τη βοήθεια ενός πινέλου. Το πινέλο είναι ο ιδανικός σύντροφος σε αυτό γιατί μπορεί να καλύψει και την παραμικρή λεπτομέρεια που πιθανότατα να σου ξεφύγει.

Ήρθε η ώρα να κρεμάσεις το πρώτο φύλλο ταπετσαρίας. Με τη χρήση της σκάλας ξεκίνα από το πάνω μέρος και ευθυγράμμισε την άκρη της πιέζοντας απαλά ώστε να κολλήσει στον τοίχο, τέλος κόψε ότι περισσεύει από το κάτω μέρος του τοίχου.

Προσπάθησε να εξομαλύνεις τις φουσκάλες αλλά και τις τσακίσεις ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω ώστε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο.

Ακολούθησε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα της ταπετσαρίας.

Βεβαιώσου ότι η ταπετσαρία ακολουθεί το ίδιο μοτίβο με το διπλανό φύλλο και είναι ίσια.

Για να περάσεις τις πρίζες θα πρέπει να κατεβάσεις τον γενικό και στη συνέχεια να κόψεις τα συγκεκριμένα σημεία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top