Πώς vα διαμορφώσω το ιδανικό γραφείο για το «πρωτάκι» μου;

Πώς vα διαμορφώσω το ιδανικό γραφείο για το «πρωτάκι» μου;

Μπορεί να είναι ακόμα καλοκαίρι και το μυαλό όλων μας, κυρίως των παιδιών, να είναι στις διακοπές
και τις παραλίες, όμως κάποιες από εμάς έχουν ήδη αρχίσει να προβληματίζονται για την επιστροφή στα θρανία, καθώς αυτή τη φορά η αλλαγή αυτή σημαίνει διάβασμα, βιβλία και υποχρεώσεις!

Και φυσικά μιλάμε για τα παιδάκια που φέτος θα καθίσουν για πρώτη φορά στα θρανία και θα χρειαστεί να προσαρμόσουμε το χώρο τους στη νέα αυτή συνθήκη.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και πριν αποφασίσετε, ρίξτε μια ματιά στις ιδέες και τις συμβουλές που σας δίνουμε παρακάτω, ώστε να είστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένη για το «project» παιδικό γραφείο όταν έρθει η ώρα.

1. Χρώματα

Το χρώμα είναι πολύ βασικό στοιχείο, καθώς αποτελεί βασικό παράγοντα επιλογής ώστε να βοηθήσουμε το παιδί στη συγκέντρωση και στην ηρεμία, προκειμένου να ενισχύσουμε την «παραγωγική» μελέτη.

Τα ουδέτερα χρώματα είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή, ωστόσο σύμφωνα με τους ψυχολόγους το κίτρινο και το καφέ ενθαρρύνουν τη συγκέντρωση.

Είτε βάφοντας τον τοίχο, κοινώς το φόντο που θα τοποθετήσουμε το γραφείο, είτε επιλέγοντας στοιχεία διακόσμησης στα χρώματα αυτά, θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

2. Φωτισμός
 
Ο φωτισμός είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε πολύ, καθώς είναι ο σημαντικότερος παράγοντας όχι μόνο για τη συγκέντρωση, αλλά και για την υγεία των ματιών του παιδιού μας. Το ιδανικό είναι το γραφείο να είναι τοποθετημένο σε σημείο που να εξυπηρετεί στη μελέτη όσο γίνεται περισσότερο το φυσικό φως της ημέρας.

Όσον αφορά το τεχνητό φως, η λάμπα που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι μέτριας έντασης ούτως ώστε να μην κουράζει τα μάτια, αλλά  και να μη χαλαρώνει υπερβολικά το παιδί. Ο ιδανικός είναι ο ψυχρός φωτισμός μέτριας έντασης, που φωτίζει το βιβλίο από πάνω.

3. Αποθήκευση

Όσο πιο τακτοποιημένος και οργανωμένος είναι ένας χώρος, τόσο πιο πολύ βοηθά στην αποτελεσματικότητα και την εξοικονόμηση χώρου και χρόνου.

Ένα οργανωμένο γραφείο βοηθά το παιδί να συγκεντρωθεί, χωρίς να χάνει χρόνο ψάχνοντας διάφορα αντικείμενα. Επίσης βοηθά στο να το αφήνει και το ίδιο τακτοποιημένο μετά το διάβασμά του.

Εδώ δεν έχει τόση σημασία ο χώρος που διαθέτουμε, αλλά το πώς θα τον εκμεταλλευτούμε.

Τοποθετώντας ράφια πάνω από το γραφείο, χρησιμοποιώντας τα ήδη υπάρχοντα συρτάρια της σύνθεσης, αλλά και κάποιες επιπλέον έξυπνες λύσεις όπως ψάθινα καλάθια, κουτιά και κρεμαστά δοχεία αποθήκευσης, θα δώσουν τη λύση.

Εμπνευστείτε όσο μπορείτε, βάλτε και τη φαντασία σας να δουλέψει και καλή αρχή στα πρωτάκια μας!

Μαριάντζελα Χατζηεφραιμίδου

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top