Σκανδιναβικό στυλ: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας

Σκανδιναβικό στυλ: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας

Το σκανδιναβικό στυλ στη διακόσμηση εξακολουθεί τα τελευταία χρόνια να παραμένει κυρίαρχη τάση. Οι καθαρές γραμμές του, η απλότητα και η ηρεμία που αποπνέει μας χαλαρώνει και μας ηρεμεί από τη φορτισμένη καθημερινότητα.

Αν και η αισθητική του σκανδιναβικού στυλ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και αρχικά δείχνει εύκολο να την ενσωματώσουμε στο  χώρο μας, υπάρχουν μερικά σημεία που πρέπει να προσέξουμε. Πάμε να δούμε τα πιο βασικά.

Μην υπερβάλλετε με το λευκό

Η αλήθεια είναι όταν σκεφτόμαστε σκανδιναβικό στυλ το μυαλό μας πάει αυτόματα στο λευκό. Το λευκό αναμφισβήτητα μεγαλώνει και δίνει προοπτική στο χώρο. Ωστόσο για να «δείξει»,θα πρέπει να  δέσει με υλικά όπως το ξύλο ή να προσθέσουμε έντονα διακοσμητικά στοιχεία.

Κεραμικά, γυαλί και πήλινα διακοσμητικά σε παστέλ αποχρώσεις θα σπάσουν τη μονοτονία. Συνδυάστε το επίσης με μέταλλο ή ακόμα και με πέτρα σε αποχρώσεις του γκρι και της τερακότα.

Όσον αφορά τον ιματισμό, μην πείτε όχι σε ριχτάρια με έντονα μοτίβα και σε μαξιλάρια με χρωματικές αντιθέσεις.

Μην το παρακάνετε με το μινιμαλισμό

Το σκανδιναβικό στυλ εκτός από την απλότητα, εξυπηρετεί κυρίως τη λειτουργικότητα. Αυτό δε σημαίνει ότι για να για να έχουμε ένα λειτουργικό χώρο θα πρέπει να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα έπιπλα και τη διακόσμηση.

Αντίθετα για να πετύχουμε ένα κομψό αποτέλεσμα και ένα φιλικό περιβάλλον για εμάς και τον επισκέπτη, θα πρέπει να προσθέσουμε ιδιαίτερα στοιχεία που να έχουν «προσωπικότητα», όπως αρωματικά κεριά, ατμοσφαιρικά φωτιστικά ή μικρά έπιπλα με καμπύλες.

Μην αμελείτε το «πράσινο» στοιχείο

Οι Σκανδιναβοί έχουν απέραντο σεβασμό στο οικολογικό στοιχείο και το ενσωματώνουν με κάθε ευκαιρία στη ζωή αλλά και στο χώρο τους. Μην παραλείπετε λοιπόν αυτό το τόσο χαρακτηριστικό στοιχείο του σκανδιναβικού στυλ. Το έντονο φως που έχουμε την τύχη να έχουμε στη χώρα μας,επιτρέπει την ανάπτυξη και τη συντήρησή τους σε εσωτερικούς χώρους. Όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι, το πράσινο πάντα προσδίδει ζωή, καθαρότητα και οφελεί τη ψυχική ηρεμία.

Μαριάντζελα Χατζηεφραιμίδου

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top