Τα vintage items που θα αναβαθμίσουν το στυλ του σπιτιού σας

Τα vintage items που θα αναβαθμίσουν το στυλ του σπιτιού σας

 

Αυτή τη στιγμή η κορυφαία τάση στο interior design που ψάχνουν περισσότερο στη Google είναι το vintage style. To vintage home style «αγκαλιάζει» τα παλιά κομμάτια, είτε αντικείμενα είτε έπιπλα, που έχουν δημιουργηθεί αρκετά χρόνια πριν.

Δεν θεωρούνται vintage μόνο τα σκουριασμένα και φθαρμένα πράγματα, αλλά και οι παλιές φωτογραφικές μηχανές, τα ρολόγια, οι δερμάτινες βαλίτσες, βελούδινοι καναπέδες, πολυτελή items, κ.ά.

Στο υπνοδωμάτιο μπορείτε να τοποθετήσετε ένα παλιό σιδερένιο κρεβάτι. Και φυσικά μην παραλείψετε να κρεμάσετε έναν μπρούτζινο ή χρυσό καθρέπτη.

Σίγουρα θα έχετε κάπου μέσα στο σπίτι βιβλία ή αντίκες.

Κάντε τα, λοιπόν, μέρος της συνολικής διακόσμησης και δώστε έναν ρετρό αέρα στον χώρο σας.

Δείτε τα παλιά σας αντικείμενα με μια άλλη πιο δημιουργική ματιά. Μερικές απλές και σχεδόν ανέξοδες τροποποιήσεις όμως σε παλιά αντικείμενα μπορούν να αλλάξουν την εικόνα τους ριζικά και να δώσουν ένα νέο διακοσμητικό ύφος σε αυτά ή ακόμη και ένα νέο διαφορετικής χρησιμότητας αντικείμενο για να προστεθεί αργότερα στη διακόσμηση.

Μια παλιά κορνίζα που κάποτε φιλοξενούσε ίσως κάποιο κεντητό έργο τέχνης και τώρα πια βρίσκεται στην αποθήκη μπορεί εύκολα να γίνει μια κορνίζα στον τοίχο του δωματίου σας και να φιλοξενεί τα κοσμήματά σας.

 

Σε παλιά βάζα που η εικόνα τους πλέον σας είναι αδιάφορη μπορείτε να περάσετε από πάνω λίγο ειδικό χρώμα για γυαλί και αφού στεγνώσουν να τα τρίψετε κατά τόπους ελαφρά με ένα γυαλόχαρτο για να τους δώσετε ένα vintage ύφος.

 

 

Scroll To Top