Χρήσιμα tips για να κάνετε την μετακόμιση παιχνιδάκι

 Χρήσιμα tips για να κάνετε την μετακόμιση παιχνιδάκι

 

Το καλοκαίρι γίνονται οι περισσότερες μετακομίσεις, αφού ο καιρός ευνοεί περισσότερο τέτοιου είδους αλλαγές και όλοι μπορούμε να πάρουμε άδεια από τη δουλειά μας πιο εύκολα αυτήν την περίοδο.

Ωστόσο όταν ακούμε μετακόμιση, σκεφτόμαστε τις κούτες και το αμπαλάρισμα που είναι το πιο κουραστικό και βαρετό σημείο μίας μετακόμισης, που όλοι θα θέλαμε να αποφύγουμε.

Πώς λοιπόν θα οργανωθείς για να γίνει η όλη διαδικασία αφενός ευκολότερη και αφετέρου ταχύτερη και θα μεταφερθούν τα πράγματά σου με τον καλύτερο δυνατό και πιο ασφαλή τρόπο;

Tip #1: Φτιάξε ένα πλάνο μετακόμισης

Είναι πολύ εύκολο να επικρατήσει το απόλυτο χάος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μιας μετακόμισης, ακόμα και αν έχεις λίγα πράγματα. Για αυτό, πάρε χαρτί και μολύβι (ή άνοιξε ένα φύλλο excel, αν σε βολεύει περισσότερο) και δημιούργησε ένα πλάνο για τις επόμενες μέρες μέχρι την μετακόμιση. Για παράδειγμα, σήμερα προμηθεύεσαι χαρτοκιβώτια, αυτοκόλλητα, χαρτοταινίες, μαρκαδόρους και ότι άλλο χρεαστείς για να ξεκινήσεις και να οργανώσεις το πακετάρισμα. Μετά, ξεκινάς με το σαλόνι, μετά την κουζίνα και μετά την κρεβατοκάμαρα.

Tip #2: Πάρε το χρόνο σου!

Μην προσπαθήσεις να κάνεις πολλά πράγματα σε μια μέρα. Αντιθέτως, κάνοντας συγκεκριμένα πράγματα κάθε μέρα θα σε βοηθήσει να μη τα χάσεις και να μη σου φανεί η διαδικασία βουνό. Ένα δωμάτιο τη φορά (ή και δύο αν είναι μικρά) είναι καλά για να παραμείνεις συγκεντρωμένη σε αυτά που πρέπει να αποφασίσεις (π.χ. τί θα κρατήσεις και τί θα πετάξεις/δωρίσεις). Μη διστάσεις να πετάξεις οτιδήποτε δεν θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που το χρησιμοποίησες. Μια μετακόμιση είναι η τέλεια ευκαιρία για να κάνεις ένα καλό ξεσκαρτάρισμα!

Tip #3: Οι βαλίτσες θα γίνουν ο σύμμαχός σου

Αντί να τις χρησιμοποιήσεις για να μεταφέρεις μόνο τα ρούχα σου, οι βαλίτσες είναι ο σύμμαχος σου στην μεταφορά βαριών αντικειμένων όπως τα βιβλία σου. Με τις ρόδες και τα εύχρηστα χερούλια, δε θα σου φανεί καθόλου δύσκολη η μεταφορά τους. Δεν είναι προτιμότερο να αφιερώσεις την ενέργειά σου στην διακόσμηση του καινούργιου σου σπιτιού από το να κουραστείς μεταφέροντας πολύ βαριές κούτες;!
Πώς να αποθηκεύσεις τα ρούχα σου

Tip #4: ‘Εχεις πολλά ρούχα;

Για να μην χρειαστεί να χωρέσεις όλα τα ρούχα σου σε βαλίτσες, προμηθεύσου σακούλες/θήκες αποθήκευσης ρούχων που κλείνουν ή κενού αέρος και να μεταφέρεις ό,τι κρεμαστό ρούχο έχεις με την κρεμάστρα του. Και για να μη κρατάς πολλές κρεμάστρες που μεταφέρονται δύσκολα, μια καλή ιδέα είναι να βάζεις 5-6 κρεμάστες σε μια σακούλα αποθήκευσης ρούχων και μετά να την τοποθετείς σε μια μεγάλη και ανθεκτική σακούλα σκουπιδιών ιδανικά ανακυκλώσιμη. Έτσι, το ξεπακετάρισμα στο καινούργιο σπίτι θα είναι παιχνιδάκι. Για τα ρούχα που δεν χρειάζονται κρεμάστρα, αντί να τα διπλώσεις, μπορείς να τα κάνεις ρολά ώστε να πιάνουν λιγότερο χώρο στην μεταφορά.
Κούτες μετακόμισης

Tip #5: Θυμίσου: ό, τι πακετάρεις, θα πρέπει να το ξεπακετάρεις

Για να ξέρεις τί περιέχει η κάθε κούτα, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις αυτοκόλλητα που θα αναγράφουν το περιεχόμενο και το δωμάτιο που πρέπει να αφεθεί, μέχρι να γίνει το ξεπακετάρισμα. Η πιο πρακτική λύση είναι να σημειώσεις ότι απαραίτητο στο πλάι και όχι στο πάνω μέρος της κούτας. Αυτό θα διευκολύνει κατά πολύ την διαδικασία αφού θα σε βοηθήσει να εντοπίζεις πιο γρήγορα το περιεχόμενο κάθε κούτας. Μια εξίσου έξυπνη πρόταση είναι η χρήση κουτιών αποθήκευσης σε διαφορετικά χρώματα. Βάζοντας ένα βέλος στις κούτες έτσι ώστε να ξέρεις από ποια μεριά πρέπει να την ανοίξεις, είναι πολύ σημαντικό για να μεταφερθούν όλα τα αντικείμενα χωρίς ζημιές. Όλη αυτή η προετοιμασία θα εξυπηρετήσει πάρα πολύ και την εταιρεία που θα αναλάβει την μετακόμισή σου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top