Το καλοκαίρι δεν αργεί να έρθει, τρεις μήνες έμειναν και οι τύψεις για τα κιλά που βάλαμε στις γιορτές ολοένα και μεγεθύνονται, ειδικά με τη σκέψη του μικροσκοπικού μπικίνι που αγοράσαμε πέρυσι και φορούσαμε με άνεση με το ταιριαστό διάφανο καφτάνι από πάνω. Ναι, ναι ξέρω τώρα και μόνο με την σκέψη είναι σαν να μας έρχεται μια μικρή ζαλάδα και φανταζόμαστε τον εαυτό μας μόνο με ένα total black look και αυτό παρακαλώ ριχτό!!!! Δεν είναι καθόλου παράξενο που αυτή την εποχή οι καινούργιες συνδρομές στα γυμναστήρια έχουν αυξηθεί ραγδαία, αφού βλέπεις στους δρόμους τζογκερ και ποδηλάτες να σβήνουν «τη φωτιά» με μπουκαλάκια energy drinks δεμένα με ζώνη γύρο από την αυξημένη σε πόντους μέση τους!

Θα μου πείτε ακόμα είναι Φεβρουάριος και έχουμε χρόνο! Σωστά, εν μέρει, αλλά όλα θέλουν μια καλή αρχή!

Τι πρέπει να αλλάξουμε πρώτα λοιπόν; Σίγουρα τη διατροφή μας, χωρίς όμως να αισθανθούμε ότι στερούμαστε απότομα τα πάντα!

Εγώ σήμερα σας έχω μια δικιά μου γλυκιά υγιεινή συνταγή που εκτός από πεντανόστιμη είναι και πανεύκολη!

ΚΕΙΚ ΜΕ ΔΙΚΚΟΚΟ ΣΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΕΒΙΑ
 
Ξεκινάμε…..

Υλικά

500 γρ αλεύρι τύπου Ολικής από Δίκκοκο σιτάρι
6 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
250 γρ μαργαρίνη με βάση το ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γάλα light
1 φλιτζάνι γιαούρτι άπαχο (όχι στραγγιστό)
1 ¼ φλιτζάνι στέβια σε κρυσταλλική μορφή
2 φακελάκια ζάχαρη βανίλιας
Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη με τη στέβια
2. Προσθέτουμε τα αυγά
3. Διαλύουμε τη ζάχαρη βανίλιας μέσα στο φλιτζάνι με το γάλα
4. Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι σε ένα μπολ
5. Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα και το γιαούρτι
6. Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά καλά
7. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε στο μίξερ για άλλο 1 λεπτό
8. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ (εγώ χρησιμοποιώ τις φόρμες σιλικόνης για ευκολία) αφού την έχουμε βουτυρώσει ελαφρώς και κοσκινίσει με λίγο αλεύρι για να μην μας κολλήσει το κέικ
9. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε το κέικ μας στους 180 βαθμούς στη λειτουργιά του αέρα!!! Για 60-70 λεπτά. ( Μην το ψήσετε στην ένδειξη πάνω –κάτω διότι μπορεί λόγω του αλευριού ολικής άλεσης να μην σας φουσκώσει. Εάν δείτε περίπου στα 45 λεπτά ότι σας καίγεται ελαφριά από πάνω το κέικ ανοίξτε γρήγορα τον φούρνο και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
10. Το βγάζετε όταν είναι έτοιμο και το αφήνετε να κρυώσει πριν το αναποδογυρίσετε.

Καλή σας απόλαυση (χωρίς πολλές τύψεις!)

Καλό Σαββατοκύριακο
ΚΙΜ