Επιτρέπεται τελικά το σεξ στην περίοδο;

Επιτρέπεται τελικά το σεξ στην περίοδο;

Eίναι ασφαλές να κάνει μια γυναίκα σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου μια γυναίκας;
Η Tara Ford βοηθός ιατρού στο Ιατρικό Κέντρο για τη Γυναικεία Σεξουαλικότητα στο Purchase της Νέας Υόρκης απαντά.

Σύμφωνα με την Tara Ford «Εάν η γυναίκα αισθάνεται άνετα με αυτό, τότε είναι υπέροχο να συνεχίσει να κάνει σεξ όλο τον μήνα και να μην χρειάζεται να κάνει ένα διάλειμμα, είναι απολύτως φυσικό και ασφαλές και για τους δύο συντρόφους».

Μπορείς ακόμα να μείνεις έγκυος εάν κάνεις σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου σου;

«Ορισμένες περίοδοι διαρκούν περισσότερο από μία εβδομάδα και μερικές φορές η ωορρηξία μιας γυναίκας μπορεί να επικαλύπτεται με την έμμηνο ρύση», λέει η Tara Ford.

Επιπλέον, το σπέρμα μπορεί να ζήσει για 3 έως 5 ημέρες. Εάν λαμβάνεις αντισυλληπτικό και το παίρνεις σύμφωνα με τις οδηγίες που περικλείονται στη συσκευασία θα έχεις την κατάλληλη προστασία και το αποτέλεσμα που θες.

Ωστόσο η Tara Ford τονίζει πως ο τράχηλος είναι πιο ανοιχτός αυτήν την περίοδο του μήνα, έχεις ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από έκθεση σε σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια κατά τη διάρκεια του σεξ χωρίς προστασία.

Το γυναικείο προφυλακτικό μπορεί να βοηθήσει τη μείωση της ποσότητα του αίματος που μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια της συνουσίας.

«Η καλή επικοινωνία μπορεί να οδηγήσει σε υπέροχο σεξ οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του μήνα», καταλήγει η Tara Ford.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top