Αυτά τα μουσεία ξεχωρίζουν για το μοναδικό τους design ανά τον κόσμο!

Αυτά τα μουσεία ξεχωρίζουν για το μοναδικό τους design ανά τον κόσμο!

Πέρασε ένας χρόνο από την ημέρα που μπήκαμε στο πρώτο lockdown λόγω του κορωνοϊού και όλο αυτό μας έχει επιφέρει μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας. Μεταξύ άλλων έχει στερήσει τη δυνατότητα να ταξιδεύουμε και να ανακαλύπτουμε νέους τόπους, ωστόσο, ελπίζουμε πως σύντομα θα γυρίσουμε σε μια πιο «κανονική» πραγματικότητα. Στην παρούσα χρονική φάση, το διαδίκτυο γίνεται μια μικρή διαφυγή από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε σήμερα και λειτουργεί σαν το μέσο που μας βοηθά να ταξιδέψουμε, έστω και μέσα από εικόνες.

Σήμερα μέσα από το σημερινό μου άρθρο θέλω να δούμε μαζί τα πιο iconic μουσεία ανά τον κόσμο που ξεχωρίζουν για το μοναδικό τους design τους.

Atelier Audemars Piguet, Ελβετία

Πρόκειται για το μουσείο-εργαστήριο του διάσημου ωρολογοποιού Audemars Piguet στην Ελβετία, το σχήμα του οποίου ακολουθεί την φορά των δεικτών του ρολογιού. Σπειροειδές κτήριο με γυάλινους τοίχους να το περιβάλλουν, δεσπόζει στον περιβάλλοντα χώρο.

Plantel Matilde, Μεξικό

Ένας πραγματικά επιβλητικός χώρος όπου φιλοξενείται και το studio του Javier Marín, συνδυάζει να νερά του Μεξικού με την υψηλή αισθητική και μερικά από τα πιο σπουδαία έργα τέχνης που έχουν υπάρξει στην ιστορία. Είναι σχεδιασμένο από τον Arcadio, τον αδερφό του Marín.

Humao, Κίνα

To Humao στην Κίνα είναι ένα μουσείο-ωδή στον σύγχρονο μινιμαλισμό. Είναι σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Álvaro Siza και Carlos Castanheira, οι οποίοι αποτύπωσαν με τον πιο μοντέρνο τρόπο το απόλυτο black & white color combo. Αφορά στην Τέχνη και την Εκπαίδευση και βρίσκεται συγκεκριμένα στην πόλη Ningbo.

He Art Museum, Κίνα

Ο διάσημος Ιάπωνας αρχιτέκτονας Tadao Ando, σχεδίασε ένα ακόμα ξεχωριστό μουσείο στην Κίνα. Είναι γεμάτο από τεράστιες τζαμαρίες που επιτρέπουν στο φως να εισχωρεί διάπλατα και να φωτίζει μοναδικά κάθε χώρο, ενώ τριγύρω υπάρχει ειδική κατασκευή που είναι γεμάτη με νερό. Σε αυτό στεγάζεται η οικογενειακή συλλογή σύγχρονης κινεζικής τέχνης του δισεκατομμυριούχου He Xiangjian.

Phoenix Central Park, Αυστραλία

Το Phoenix Central Park στο Σίδνεϊ έχει βραβευτεί ως το καλύτερο πολιτιστικό κέντρο της χρονιάς για το 2020 και συνεχίζει δυναμικά το έργο του. Σε ένα φωτεινό περιβάλλον, τα εκθέματα του μουσείου φαίνεται να παίρνουν «ζωή», τη στιγμή που τα μοναδικά indoor και outdoor φυτά που έχουν τοποθετηθεί χαρίζουν extra ενδιαφέρον στην αισθητική της Αυστραλίας.

Bourse de Commerce-Pinault Collection, Παρίσι

Ένα μουσείο που αποτελεί επιτομή της γαλλικής κουλτούρας και φινέτσας. Το Bourse de Commerce-Pinault Collection στο Παρίσι είναι αρχιτεκτονικά επιμελημένο από τον Tadao Ando, με σεβασμό προς την Τέχνη της Γαλλίας, είναι φτιαγμένο με αρχοντικό style που παραπέμπει σε άλλη εποχή και αυτό είναι το στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει.
 

Jingdezhen Imperial Kiln Museum, Κίνα

Εντυπωσιακές καμάρες από κόκκινα τούβλα με ανοίγματα για να μπαίνει το φυσικό φως και εσωτερικές αυλές που βυθίζονται στο έδαφος συνθέτουν ένα ξεχωριστό κτήριο στην πόλη Jingdezhen της Κίνας. Το Jingdezhen Imperial Kiln Museum είναι ένα μινιμαλιστικό περιβάλλον που συγκεντρώνει όλη τη σύγχρονη Τέχνη και τον Πολιτισμό της Κίνας.

Ελπίζω να ταξιδέψατε νοερά μέσα από τις παραπάνω εικόνες όπως κι εγώ!

Φιλιά, ΚΙΜ.

Instagram Account: kimkilian1981

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top