Τα ακριβότερα διαζύγια όλων των εποχών!

Τα ακριβότερα διαζύγια όλων των εποχών!

Είναι γεγονός πως το διαζύγιο δεν είναι μία ευχάριστη διαδικασία για κανέναν. Η οικογένεια χωρίζεται και πολλές φορές πλήττεται η δημόσια εικόνα των προσώπων που τραβούν χωριστούς δρόμους.

Ειδικά για όσους διαθέτουν περιουσία δισεκατομμυρίων, ένα διαζύγιο μπορεί να τους κοστίσει αρκετά ακριβά. Σήμερα θα θυμηθούμε άλλοτε αγαπημένα ζευγάρια, τα οποία παντρεύτηκαν από έρωτα και χώρισαν με τη βοήθεια δικηγόρων και λογιστών.

Roman και Irina Abramovich

Η Irina Malandina κατέθεσε την αίτηση του διαζυγίου της με τον Ρώσο μεγιστάνα, κατηγορώντας τον ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Το διαζύγιό τους έγινε σίριαλ και το αγαπημένο θέμα των ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο. Αν και αρχικά διεκδίκησε τη μισή περιουσία του, δηλαδή ποσό που ανερχόταν στα 9 δισ. δολάρια, τελικά αποζημιώθηκε για το τέλος του γάμου τους με $300 εκατ. μόνο.

Dimitri Rybolovlev και Elena Rybolovleva

Παντρεύτηκαν στα φοιτητικά τους χρόνια, το 1988. Μέχρι το 2012 που η Elena κατέθεσε την αγωγή διαζυγίου ο Dimitri είχε εξελιχθεί σε μεγιστάνα της βιομηχανίας λιπασμάτων με περιουσία περίπου $8 δισ. και ιδιοκτήτη, μεταξύ άλλων του νησιού Σκορπιός που ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση και της ποδοσφαιρικής ομάδας Μονακό. Τον Μάιο του 2014 ελβετικό δικαστήριο επιδίκασε στη σύζυγο $4,5 δισ. Με την απόφαση, επίσης, χορηγείται στη σύζυγό του η ιδιοκτησία της περιουσίας στο χιονοδρομικό κέντρο του Gstaad, αξίας 130,5 εκ. ελβετικών φράγκων και δύο άλλα κτήρια στην πλούσια περιοχή Cologny της Γενεύης όπου ζούσαν μαζί.


Bernie και Slavica Ecclestone

Όταν γνωρίστηκαν το 1982 εκείνη ήταν μοντέλο 24 ετών και με 1,88 ύψος, και εκείνος επιχειρηματίας στα 52 και μόλις 1,59. Την πολιόρκησε λυσσαλέα μέχρι που εκείνη ενέδωσε και παντρεύτηκαν το 1985. Η διαφορά ηλικίας και ύψους δεν έδειξε να επηρεάζει μέχρι το 2009 που χώρισαν και εκείνη εισέπραξε 920 εκατ. €.

Απέκτησαν δυο παιδιά μαζί.

Silvio Berlusconi και Veronica Lario

Η έκπληξη είναι πως μέχρι πρόπερσι ο Ιταλός αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας και πρώην πρωθυπουργός ήταν παντρεμένος,  η φήμη του ως «άτακτου» και άστατου playboy είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Για όσα υπέφερε από το 1990 η σύζυγός του, το δικαστήριο επιδίκασε το 2012 διατροφή-αποζημίωση 3 εκατ. € κάθε μήνα.

Harold Hamm και Sue Ann Hamm

Ο μεγιστάνας των πετρελαίων της Οκλαχόμα είδε το χάρο με τα μάτια του όταν η επί 24 χρόνια σύζυγός του κατέθεσε αγωγή διαζυγίου με αίτημα τη μισή από την περιουσία του που ανέρχεται σε 11,3 δισ. δολάρια. Τελικώς, το δικαστήριο επιδίκασε στην πρώην κυρία Hamm, που είναι οικονομολόγος και δικηγόρος, σχεδόν 1 δισ. δολάρια, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η ίδια δήλωσε πως θα κάνει έφεση ζητώντας πολλά περισσότερα.

Ron Perelman και Ellen Barkin

Ο δισεκατομμυριούχος με επενδύσεις σε δεκάδες εταιρείες και η διάσημη ηθοποιός παντρεύτηκαν το 2000 και χώρισαν το 2006 ενώ είχαν αλληλομηνυθεί για ατασθαλίες στις κοινές τους εταιρείες. Τελικά εκείνη έλαβε 20 εκατ. δολάρια για το διαζύγιο και άλλα 4,3 εκατ. κερδίζοντας τη δίκη.
 

Jeffrey και Christina Lurie

Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου Philadelphia Eagles βγήκε εκτός λίστας των 400 πλουσιότερων Αμερικανών μετά το διαζύγιο που το 2012.

Stewart και Carol Rahr

Ο μεγιστάνας της φαρμακοβιομηχανίας Kinray χώρισε μετά από 43 χρόνια γάμου πληρώνοντας «μόλις» 250 εκατ. δολάρια.

Steve και Elaine Wynn

Παντρεύτηκαν το 1963, χώρισαν το 1986, ξαναπαντρεύτηκαν το 1991 και ξαναχώρισαν το 2010. Εκείνος μεγαλοεπιχειρηματίας του real estate, εκείνη στέλεχος στις επιχειρήσεις του. Η «αποζημίωσή» της ήταν $740 εκατ. (περίπου το 46% της περιουσίας του) και η παραμονή της στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Mel Gibson και Robyn Moore (2006) – $425 εκατ.

Ένας άγνωστος ηθοποιός και μια βοηθός οδοντιάτρου παντρεύονται και φτάνουν να κατακτήσουν την κορυφή του box office! Η Robyn Moore παντρεύτηκε τον Mel Gibson το 1980 και χώρισαν μετά από 16 χρόνια. Απλώς τού πήρε τη μισή περιουσία. Η συμφωνία του διαζυγίου τους είναι η μεγαλύτερη που έγινε στο Χόλιγουντ.


Arnold Schwarzenegger και Maria Shriver (2011) – $375 εκατ.

Μετά από 25 χρόνια γάμου η Maria Shriver (με ρίζες στην οικογένεια Κένεντι) συμπλήρωσε την αίτηση διαζυγίου κατά του πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια, ο οποίος είχε σχέση με την οικονόμο του σπιτιού τους και είχαν αποκτήσει μαζί έναν γιο.

 

Φιλιά, ΚΙΜ.

Instagram Account: kimkilian1981

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top