Βρείτε το δικό σας «ΚΑΙ» το 2018!

Βρείτε το δικό σας «ΚΑΙ» το 2018!
Iανουάριος…

Και τα κεφάλια μας πάλι μέσα, τα παιδιά στο σχολειό, εμείς στο γραφείο και στις δουλειές μας, παιδικές εξωσχολικές δραστηριότητες ( ιδιότητα μαμά =ταξιτζής), περιττά κιλά από τις γιορτές, ακεφιές, κρύο, βροχές, τρέχοντα έξοδα και πάει λέγοντας, μια λίστα που μάλλον δεν έχει τελειωμό εάν κάτσουμε και τα βάλουμε κάτω όλα!

Μετά από αυτή την ατελείωτη όμως λίστα κάπου στο τέλος θα πρέπει να υπάρχει ένα «ΚΑΙ»! Αυτό το «ΚΑΙ» είναι εκείνο, το όποιο πρέπει να δώσει λίγο φως, λίγο ήλιο στη μουντάδα. Κάτι θετικό εν πάση περίπτωση, κάτι που μας γεμίζει, κάτι που ονειρευόμαστε, κάτι που υποσχεθήκαμε στον εαυτό μας το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς όταν άλλαζε ο χρόνος! Εδώ τώρα μάλλον πέφτουμε στο 50-50! Οι μισές από εσάς γνωρίζετε τι θα γράφατε στο τέλος της λίστας σας όταν θα ερχόταν η σειρά του «ΚΑΙ», το άλλο 50 % από εσάς όμως δεν θα ήξερε τι να γράψει! Σωστά;!

Το θέμα είναι και λίγο περίπλοκο εδώ που τα λέμε, διότι εάν ξέρεις τι να γράψεις βάζεις και λίγο τον εαυτό σου σε μια διαδικασία της απαίτησης, δεν είναι κακό βεβαία και αυτό, αρκεί να ξέρεις να το διαχειριστείς με θετικό τρόπο. Δηλαδή, μπορεί να είστε με έναν άνθρωπο αρκετό καιρό και να έχετε πει στον εαυτό σας ότι φέτος είναι η χρόνια για να παντρευτείτε (επιτέλους!), αυτό είναι ωραίο άλλα να που έρχεται μαζί με τον στόχο και ο φόβος για την αποτυχία (δηλαδή να μην σας κάνει πρόταση γάμου ούτε και φέτος!). Μπορεί να βάλατε στόχο φέτος να μετακομίσετε σε ένα άλλο σπίτι, να αποκτήσετε το σώμα που πάντα θέλατε (και το 2018 να θαυμάζουν εσάς στην παράλια!), μπορεί να θέλετε να γίνεται μαμά φέτος, μπορεί, μπορεί, μπορεί!

Είναι ωραίο να ξέρουμε τι θέλουμε από τη ζωή μας, από την άλλη πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε το άγχος της τυχόν αποτυχίας του στόχου μας, που στο κάτω κάτω θα μας «φάει» περισσότερο χρόνο από τον ίδιο μας τον στόχο και επίσης μπορεί να δράσει και αρνητικά προς την επίτευξη εκείνου. Νομίζω και τώρα μιλάω ξεκάθαρα πώς το βλέπω εγώ: Πρέπει να έχουμε όνειρα και στόχους, άλλα δεν πρέπει να μας κυριεύει το άγχος! Πώς γίνεται αυτό θα με ρωτήστε. Δεν ξέρω να σας πω τι είναι αυτό που λειτουργείστην κάθε μία ξεχωριστά, θεωρώ όμως πολύ σημαντικό να βραβεύεις τον εαυτό σου κάθε ημέρα για όσα κατάφερε σήμερα ! Δηλαδή μην αφήσεις το μυαλό σου να τρέχει πολλές ημέρες μπροστά, γιατί φορτώνεται με άγχος. Πες μέσα σου, σαν να χτυπάς το χέρι στον δικό σου ώμο: «Μπράβο σήμερα έκανες ότι μπορούσες». Αυτό ισχύει επίσης, εάν παρόλο που κάνεις δίαιτα έφαγες μια ολόκληρη σοκολάτα η ένα διπλό κομμάτι παστίτσιο και ξέρετε γιατί!; Επειδή για κάποιο λόγο το είχατε ανάγκη και το κάνατε και ναι, αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσατε να κάνετε ΣΗΜΕΡΑ.

Πρέπει να ακούμε τον εαυτό μας και να βρούμε μόνες μας ένα ισοζύγιο μεταξύ των στόχων και τον ονείρων μας και αυτών των πραγμάτων ή συμπεριφορών που μπορεί να έχει ανάγκη ο εαυτός μας τη συγκεκριμένη στιγμή.

Αύριο είναι μια άλλη ημέρα και θα κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε!

Εάν δεν ξέρετε τι θα γράφατε στο τέλος της λίστας εκεί που μπαίνει το «ΚΑΙ» είναι σίγουρα επειδή έχετε απογοητευτεί από προηγούμενες φορές που βάλατε στόχους και δεν σας βγήκαν και το «mood» σας είναι περισσότερο του στιλ: τι να λέμε τώρα, αφού ότι και να πω δεν γίνεται, κάτι σαν να έχετε παραδοθεί στον κυκεώνα των καταστάσεων και της ρουτίνας της ζωής.

Αυτό είναι λάθος όμως, διότι πρέπει να έχουμε ένα «ΚΑΙ» στη ζωή μας ένα «ΚΑΙ» που είναι σαν να βγαίνει ο ήλιος μετά από μια βροχερή ημέρα.

Βρείτε το «ΚΑΙ» σας και μην αγχώνεστε, είμαι σίγουρη ότι και εσείς και όλες μας θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούσαμε κάθε ημέρα το 2018.

Ένας από τους στόχους μου για αυτήν τη χρονιά είναι, το govastileto.gr να έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εσάς, με άρθρα από ειδικούς, αποκλειστικά θέματα, fashion previews, μυστικά τιπς ομορφιάς από γυναίκες ειδικούς, θέματα ψυχολογίας που μπορούν να μας βοηθούν στην καθημερινότητα μας , θέματα που αφορούν τις νέες μαμάδες, θέματα διατροφής , άσκησης, πολλά δώρα και διαγωνισμούς και πολλά πολλά άλλα. Θα προσπαθούμε και εμείς κάθε ημέρα για εσάς για να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που δείχνετε εδώ και 4 χρόνια στο govastileto.gr !

Είναι Ιανουάριος ακόμα και είμαστε ακόμα πολύ στην αρχή …..

Μην ξεχνάτε: Τα καλύτερα έρχονται!

Σας φιλώ και σας εύχομαι το 2018 να είναι ένας από τους πιο ωραίους χρόνους!

ΚΙΜ

Λογαριασμός Instagram: kimkilian1981Scroll To Top