"Το πλοίο θα σαλπάρει" με τον Νίκο Πορτοκάλογλου - Τρεις τελευταίες εμφανίσεις

"Το πλοίο θα σαλπάρει" με τον Νίκο Πορτοκάλογλου - Τρεις τελευταίες εμφανίσεις

Αυτόν τον χειμώνα ο Νίκος Πορτοκάλογλου παρουσιάζει ζωντανά στον Σταυρό Του Νότου plus κάθε Σάββατο, την καινούρια του δουλειά.
"Το πλοίο θα σαλπάρει" όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που κατά ένα του μεγάλο μέρος βασίζεται σε διασκευές παλιών τραγουδιών. Τα πιο αγαπημένα του παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια σε νέες, σημερινές, τολμηρές και λίγο «αιρετικές»,  κιθαριστικές εκδοχές. Είναι ένα αφιέρωμα στα τραγούδια των προγόνων και δασκάλων του και ταυτόχρονα ένα αφιέρωμα στο αγαπημένο του όργανο, την κιθάρα.
Η δουλειά αυτή ηχογραφήθηκε από τον τραγουδοποιό σαν  μελέτη και φόρος τιμής  στα τραγούδια όλων αυτών των ιδιοφυών ανώνυμων και επώνυμων δημιουργών που μας κληρονόμησαν ένα θησαυρό και που όπως κι ο ίδιος λέει “δεν πρέπει να τον εγκαταλείψουμε στο ράφι ενός μουσείου αλλά να κρατήσουμε την σχέση μας μαζί του ζωντανή.” Στην ηχογράφηση ο Νίκος Πορτοκάλογλου έπαιξε μόνος του όλων των ειδών τις κιθάρες και μπάσο ενώ για τις ζωντανές εμφανίσεις δημιούργησε μια εντελώς νέα ηλεκτρική μπάντα τις Φτερωτές Κιθάρες.
Αποτελούμενες από καταξιωμένους αλλά και μουσικούς της νεότερης γενιάς οι Φτερωτές Κιθάρες παρουσιάζουν αυτές τις «πειραγμένες» διασκευές μαζί με τον Νίκο, χωρίς φυσικά να παραλείψουν να τις αναμίξουν με τα πιο αγαπημένα προσωπικά του τραγούδια.
Βαγγέλης Μαρκαντώνης: μπάσο, κιθάρες, τραγούδι Χάρης Μιχαηλίδης: κιθάρα, τραγούδι Αλέκος Βουλγαράκης: κιθάρα Θάνος Μιχαηλίδης: τύμπανα Άκης Πασχαλάκης: ηχοληψίαΏρα Έναρξης:22:30 Τιμή Εισόδου: 15 ευρώ με ποτόΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 11,18 ΚΑΙ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Scroll To Top