Θα μάθουμε ποτέ το περιεχόμενο της διαθήκης του Πρίγκιπα Φιλίππου κι αν ναι πότε;

Θα μάθουμε ποτέ το περιεχόμενο της διαθήκης του Πρίγκιπα Φιλίππου κι αν ναι πότε;

 

Η διαθήκη του Πρίγκιπα Φίλιππου ο οποίος πέθανε πρίν μερικούς μήνες φυλάσσεται σε μυστική τοποθεσία στο Λονδίνο, μαζί με τις υπόλοιπες 32 διαθήκες άλλων γαλαζοαίματων και για πρώτη φορά, δόθηκε στη δημοσιότητα το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου, το οποίο βρίσκεται υπό την εποπτεία του δικαστή Andrew McFarlane.

Στο συγκεκριμένο χρηματοκιβώτιο φυλάσσονται οι διαθήκες μελών της βασιλικής οικογένειας από το 1911 αλλά και επιστολές που αναγράφουν τις τελευταίες επιθυμίες της βασιλομήτωρ Ελισάβετ, της πριγκίπισσας Μαργαρίτας και του θείου της, δούκα του Windsor, που είχε παραιτηθεί από την διαδοχή του θρόνου το 1936.

Ο δικαστής αποκάλυψε ότι το χρηματοκιβώτιο περιέχει και τη διαθήκη του θείου του Φιλίππου, Lord Louis Mountbatten, της βασίλισσας Μαρίας, συζύγου του βασιλιά Γέωργιου του πέμπτου και της πριγκίπισσας Βεατρίκης, της κόρης της βασίλισσας Victoria.

"Είμαι κηδεμόνας του χρηματοκιβωτίου όπου φυλάσσονται πάνω από 30 φάκελοι που περιέχουν τις διαθήκες των μελών της βασιλικής οικογένειας. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η παλαιότερη είναι του πρίγκιπα Francis του Teck. Οι πιο πρόσφατες είναι της βασιλομήτωρ Ελισάβετ και της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, δούκισσας του Snowdon” είχε δηλώσει ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Το περιεχόμενο των διαθηκών είναι απίθανο να δημοσιοποιηθούν, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικαστή τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν δικαίωμα στην ιδιωτικότητα για "να προστατευθεί η αξιοπρέπειά τους και το δημόσιο προφίλ της μοναρχίας και των στενών μελών της βασιλικής οικογένειας”.Ο δικαστής όρισε ότι αιτήσεις για αποκάλυψη του περιεχομένου των διαθηκών μπορούν να γίνουν μόνο 90 χρόνια μετά, ενώ όσες γίνουν πριν είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα εγκριθούν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top