Η Θεοφανία Παπαθωμά που τη φετινή τηλεοπτική σεζόν πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του Mega «Μαύρο Ρόδο» μίλησε στο περιοδικό ΟΚ! και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα μαθήματα που έχει πάρει από τον σύντροφό της Γρηγόρη Πετράκο και το μυστικό της σχέσης τους.

Ποιο μάθημα έχεις πάρει από τον σύντροφό σου;

Ο γάμος είναι ένα μεγάλο μάθημα το οποίο περιλαμβάνει πολλά μικρά καθημερινά. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο μάθημα που μπορούμε να πάρουμε από τις σχέσεις μας είναι η αγάπη άνευ όρων. Να αγαπάς τον άλλον, να μην τον κρίνεις, να μην τον απορρίπτεις, να τον βοηθάς, να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Η αγάπη όλα τα υπομένει και όλα τα συγχωρεί, όπως λέει και ο γνωστός Ύμνος της Αγάπης. Και μόλις καταφέρουμε να μάθουμε να αγαπάμε, πράγμα δύσκολο, θα γίνουμε ευτυχισμένοι. Αυτό είναι το κλειδί της ευτυχίας: Η αγάπη στην καρδιά.

Ποιο είναι το μυστικό της αρμονικής συνύπαρξής σας;

Για να μάθουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά με τους άλλους, πρέπει καταρχήν να εξαφανίσουμε τον εγωισμό μας. Να θέλουμε να κάνουμε τον σύντροφό μας να νιώθει όμορφα, να είναι χαρούμενος, να χαμογελάει. Να θέλουμε κάθε μέρα να δημιουργούμε ομορφιά στη ζωή μας και να αποφεύγουμε την ασχήμια. Πρέπει να πολεμήσουμε τα σκοτάδια μας. Να μη σκεφτόμαστε πρώτα τον εαυτό μας αλλά τους άλλους. Ο σύντροφός μας είναι ο καθρέφτης μας. Καθρεφτίζει το πώς είμαστε ως άνθρωποι, τι κουβαλάμε μέσα στην ψυχή μας. Είναι δείκτης εγωισμού. Κάθε μέρα μάς δείχνει πόσο εγωιστές είμαστε.

Ο σύντροφός μας είναι το μέτρο μας. Ο καθρέφτης μας. Η αναμέτρηση με τον εαυτό μας. Αν εγώ σκέφτομαι εσένα και εσύ εμένα και προσπαθούμε να δώσουμε στον άλλον αυτά που έχει ανάγκη, τότε θα συνυπάρχουμε αρμονικά, με χαρά, ανεξαρτήτως από το ποιοι είμαστε και πόσες διαφορές έχουμε. Τα παιδιά όντως κάνουν τη συνύπαρξη πιο περίπλοκη. Τα παιδιά μας, όμως, είναι εμείς! Όσο καλοί είμαστε εμείς θα είναι και εκείνα. Μας διδάσκουν και μας δείχνουν τα λάθη μας για να γίνουμε καλύτεροι. Όσο πιο αγαπημένο είναι το ζευγάρι τόσο πιο ήρεμα και όμορφα είναι. Άρα έχουμε μία επιπλέον υποχρέωση να διατηρούμε αρμονική σχέση με τον σύντροφό μας. Οφείλουμε να δώσουμε σε αυτό τον κόσμο όμορφα και υγιή παιδιά για να τον κάνουν καλύτερο! Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν μέσα στην υψηλή ενέργεια της αγάπης των γονιών τους!

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!