Θύελλα αντιδράσεων με το εξώφυλλο της Serena Williams στο GQ

Θύελλα αντιδράσεων με το εξώφυλλο της Serena Williams στο GQ

 

Ένα εξώφυλλο στο περιοδικό GQ που απεικόνιζε τη Serena Williams, προκάλεσε αντιδράσεις και ερωτηματικά καθώς το γνωστό περιοδικό είχε ενθρονίσει τη γνωστή τενίστρια στην θέση της «Γυναίκας της Χρονιάς» στον ετήσιο κύκλο των «Ανδρών της Χρονιάς».

Το περιοδικό συμπεριλαμβάνει στην λίστα αυτή άνδρες και γυναίκες από το 2003, αλλά το συγκεκριμένο εξώφυλλο πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων καθώς η λέξη «άνδρας» είχε σβηστεί, και η λέξη «γυναίκα» είχε τοποθετηθεί από πάνω και μάλιστα μέσα σε εισαγωγικά.


Κάποιοι χρήστες στο ίντερνετ αντιλήφθηκαν την χρήση των εισαγωγικών στην λέξη γυναίκα ως προσβολή, καθώς θεωρούν ότι εκφράζουν φυλετικό ρατσισμό απέναντι στην γνωστή τενίστρια.

Η σούπερ σταρ έχει έρθει αντιμέτωπη επανειλημμένα με «κριτικές» για το «αρσενικό» physique της καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας της, σύμφωνα με τα όσα έχει εξομολογηθεί η ίδια σε ανοιχτή επιστολή που δημοσίευσε το 2017.

Ωστόσο , ο διευθυντής έρευνας του περιοδικού, Mick Rouse, ξεκαθάρισε ότι η επικεφαλίδα ήταν χειρόγραφη από τον ιδρυτή της γνωστής εταιρίας design, Virgil Abloh, ο οποίος είναι γνωστός για την «φιλοξενία» λέξεων μέσα σε εισαγωγικά στα έργα του.


Η χρήση των συγκεκριμένων σημείων στίξης είναι και στην καμπάνια της κολεξιόν της Nike που πρωταγωνιστεί η Williams – και έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Off-White.

Οι λέξεις «Serena» και «Logo» ήταν μέσα στα ίδια χαρακτηριστικά εισαγωγικά. Φαίνεται πως η αισθητική του Virgil Abloh δημιούργησε αυτή τη φορά ένα μικρό κομφούζιο μόνο και μόνο από μία «λάθος» ερμηνεία.

 

Scroll To Top