Η Αθηνά Οικονομάκου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου κι έδωσε μία συνέντευξη εφ’όλης της ύλης. Μεταξύ άλλων σχολίασε τις καταγγελίες στον χώρο του θεάματος που είναι το πρώτο θέμα σε όλες τις εκπομπές και τα sites τις τελευταίες μέρες.

«Δεν περίμενε κανείς τις αποκαλύψεις γιατί συνήθως αυτές κουκουλώνονται και καλύπτονται με πρόσχημα την τέχνη. Είναι πολύ πιο εύκολο στο δικό μας χώρο με όλα τα φώτα, να βγεις με περισσότερο σθένος να πεις τι σου συμβαίνει. Με πρόσχημα την τέχνη συμβαίνουν εγκλήματα και τα γνωρίζουμε πολλοί για να μην πω όλοι. Είναι δύστροποι άνθρωποι. Στο χώρο του θεάτρου υπάρχει σαν περιρρέουσα ατμόσφαιρα, σαν αίσθηση ότι αν δεν πονέσεις αν όλο το είναι σου δε γίνει ένα με το πάτωμα, δε μπορείς να έρθεις κοντά στην τέχνη. Υπάρχουν συμπεριφορές που πραγματικά σε συντρίβουν, υπάρχουν διδασκαλίες και μέθοδοι τέτοιες και το θεωρούσαμε όλον αυτό φυσιολογικό. Ένιωθες ότι έτσι είναι και ότι πρέπει να το κάνεις, ότι ο σκηνοθέτης μπορεί να σε ξεφτιλίζει…

Στο χώρο μας όλα μαθαίνονται και ξέρουμε ο ένας για τον άλλον. Συνήθως δε μιλάνε σε αυτό το χώρο γιατί συνήθως αυτοί που προέβαιναν σε τέτοιες πράξεις ήταν πολύ μεγάλα ονόματα του χώρου. Δεν είναι όμως όλοι ψυχικά άρρωστοι. Υπάρχουν καλλιτέχνες υγιείς άνθρωποι με φως μέσα στην ψυχή τους. Καλό είναι να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν με έχουν κακοποιήσει σωματικά ούτε λεκτικά, όμως έχω δεχτεί bullying, έχω νιώσει απαξίωση από δασκάλες “κουλτούρας” στη σχολή λόγω της εμφάνισης μου. Τα προβλήματα ξεκινούν από τις σχολές. Θεωρούσαν ότι εγώ ποτέ δε θα μπορέσω να κάνω κάτι πιο ποιοτικό γιατί είμαι εμπορική.

Τρομάζω στην ιδέα του τι έχει συμβεί. Δεν έχει να κάνει με το επάγγελμα αλλά με τον ψυχισμό και την αρρώστια που κουβαλάει ο άνθρωπος μέσα του. Θα πρέπει όμως να επισκεφτούν κάποιον ειδικό όχι να καταστρέφουν τις ζωές των άλλων. Η εξουσία είναι το κύριο χαρακτηριστικό όλων αυτών που έχουν ακουστεί. Βρέθηκαν με εξουσία στα χέρια τους και συνήθως άνθρωποι προβληματικοί ψυχικά όταν βρεθούν με εξουσία στα χέρια τους καταλήγουν να την καταχραστούν και δεν έχουν όρια.

Δεν πρέπει να μιλάμε όλοι για όλα. Υπάρχουν άνθρωποι από αυτούς που μιλάνε που δε θα έπρεπε να μιλάνε γιατί έχουν φερθεί ίδια και χειρότερα. Δε δέχομαι από όλους να μιλούν για αξιοπρέπεια και ήθος. Ας βγουν τα σημαντικά στη δημοσιότητα. Δεν είναι όλος ο χώρος σκάρτος. Ήταν η στιγμή να γίνει, έπρεπε να γίνει όλο αυτό, αυτό το τσουνάμι που έχει δημιουργηθεί και ξεκίνησε από τη Σοφία Μπεκατώρου.

Πιστεύω στην τύχη αλλά και στο χαρακτήρα μου. Απέφυγα συνεργασίες με ανθρώπους που ήξερα ότι δεν είναι στα καλά τους. Δεν κατηγορώ κάποιον που το έκανε, πχ από ανάγκη. Έχω συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν συμπεριφερθεί σκληρά μπροστά μου και παρεμβαίνω. Δεν έχω βρεθεί σε αρρωστημένες καταστάσεις. Έχω ένα δυναμισμό και μια μαγκιά που δύσκολα ο άλλος θα τολμήσει να φτάσει στα άκρα. Το καλό είναι ότι ο φόβος άλλαξε πλευρά. Οι άνθρωποι αυτοί ας ζητήσουν βοήθεια ας αλλάξουν επάγγελμα ή ας μείνουν σπίτι τους».

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!