Αυτός είναι ο λόγος που παραιτήθηκαν Harry και Meghan σύμφωνα με τη νέα βιογραφία των Sussexes

Αυτός είναι ο λόγος που παραιτήθηκαν Harry και Meghan σύμφωνα με τη νέα βιογραφία των Sussexes

 

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη βιογραφία των Harry και Meghan, «Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family» που κυκλοφόρησε σημερα.

Στο βιβλίο των Omid Scobie και Carolyn Durand «Finding Freedom» αναφέρονται μεταξύ άλλων και οι λόγοι που η Meghan Markle και ο Harry ανακοίνωσαν τον Ιανουάριο του 2020 ότι παραιτούνται από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Οι λόγοι που αναφέρθηκαν τότε είχαν να κάνουν με την οικονομική τους ανεξαρτητοποίηση και τον γιο τους Archie τον οποίο επέλεξαν να μεγαλώσουν μακριά από τα βασιλικά πρωτόκολλα και όλη την πίεση της οικογενειακής κληρονομιάς.

Ωστόσο οι συγγράφεις έχουν αντίθετη άποψη.

Όπως γνωρίζετε η Meghan είναι μιγάς, δηλαδή η μητέρα της είναι μαύρη και ο πατέρας της λευκός.

Μπαίνοντας στην βασιλική οικογένεια μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Harry η καταγωγή της σχολιάστηκε αρκετά από τα μέσα και πολλές φορές με άσχημο και αρνητικό τρόπο.

Το βιβλίο αναφέρεται σε ένα περιστατικό που έγινε τα Χριστούγεννα του 2017 όταν η Meghan παρευρέθηκε στο παλάτι για γεύμα. Εκεί βρέθηκε και η πριγκίπισσα Michael του Kent η οποία επέλεξε να φορέσει μια καρφίτσα που παριστάνει έναν σκουρόχρωμο άντρα που φορά ένα τουρμπάνι.

Οι συγγραφείς του βιβλίου σχολιάζουν ότι «Όταν μιλάμε για βασιλική μόδα, απαιτείται πολύ σκέψη σε κάθε λεπτομέρεια. Η επιλογή της πριγκίπισσας Michael για την καρφίτσα θα μπορούσε να είναι απλά λάθος αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού της Meghan γυρνούσε η σκέψη αν υπήρχε κάποιο μήνυμα πίσω από την κεφαλή του Αφρικανού άνδρα που φοράει χρυσό τουρμπάνι και φανταχτερά ρούχα»

Ένα άλλο περιστατικό ήταν όταν η ίδια εμφανίστηκε στα βραβεία British Fashion Council και φορούσε μαύρο μανό στα νύχια. Το συμβούλιο του British Fashion αναγκάστηκε να κατεβάσει τις φωτογραφίες της αφού δέχτηκε πολλά ρατσιστικά σχόλια.

Οι συγγραφείς του βιβλίου τονίζουν ακόμη ότι στην Βρετανία ο ρατσισμό υπάρχει έντονα ακόμα και πιστεύεται ότι αν δεν είσαι λευκός τότε δεν είσαι Βρετανός. Έτσι αυτός ίσως ήταν ο κύριος λόγος που το ζευγάρι αποφάσισε να αφήσει την βασιλική ζωή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top