Η Amal Clooney μιλώντας σε ανεπίσημη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, την οποία διοργάνωσαν η Γαλλία και η Αλβανία χαρακτήρισε τις συνθήκες του πολέμου στην Ουκρανία με τον πιο κατάλληλο τρόπο.

Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην καρδιά της Ευρώπης, είναι ένα «σφαγείο» ενώ όπως τόνισε: «Ο επιθετικός πόλεμος του Putin είναι τόσο εξοργιστικός, που ακόμη κι έπειτα από επανειλημμένες προειδοποιήσεις των ΗΠΑ και το μεγάλο εγκληματικό παρελθόν της Ρωσίας, οι Ουκρανοί δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε να συμβεί αυτό».

H δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων έκανε παράλληλα έκκληση ώστε οι χώρες να στρέψουν την προσοχή τους στη διεθνή δικαιοσύνη για τα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Όπως έσπευσε να τονίσει μάλιστα, «υπήρχαν πολλές ενδείξεις για τη γενοκτονία που εκτυλίσσεται στη χώρα».

«Απελαύνονται χιλιάδες παιδιά με βία στη Ρωσία; Βιάζονται έφηβες στον δρόμο, μπροστά σε συγγενείς και γείτονες; Βομβαρδίστηκε πραγματικά κτίριο, μπροστά από το οποίο ήταν γραμμένη η λέξη “παιδιά”; Βασανίζονται συστηματικά και λιμοκτονούν μέχρι θανάτου άμαχοι στη Μαριούπολη; Δυστυχώς, η απάντηση είναι ναι» δήλωσε η Amal Clooney.

Ανάμεσα σε όσα δήλωσε η Amal με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, ήταν και το αίτημά της να ληφθούν υπόψιν τα αποδεικτικά στοιχεία που πιστοποιούν ότι αυτή τη στιγμή εκτυλίσσονται εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, όπως έγινε για τα θύματα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικηγόρος είναι μέλος μιας διεθνούς νομικής ομάδας εργασίας που συμβουλεύει την Ουκρανία για τη διασφάλιση της λογοδοσίας για τα θύματα της Ουκρανίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!