Ανατροπή στις συνθήκες θανάτου του Diego Maradona

Ανατροπή στις συνθήκες θανάτου του Diego Maradona


Ανατροπή φαίνεται να παίρνει η δικαστική διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου του Diego Maradona στην Αργεντινή, καθώς ερευνώνται ήδη οι ευθύνες που μπορεί να είχαν οι νοσηλευτές και το υγειονομικό προσωπικό, αφού στις καταθέσεις που κλήθηκαν να δώσουν υπέπεσαν σε αντιφάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάθεση που έδωσε η νοσηλεύτρια, Γισέλα Νταϊάνα, που είχε βάρδια το πρωί της Τετάρτης στο σπίτι του Maradona στην Τίγρε, όπου ανάρρωνε από την επέμβαση που είχε κάνει στο κεφάλι στις αρχές του μήνα.

«Με υποχρέωσαν να δηλώσω ότι το πρωί φρόντισα εγώ τον Maradona, ενώ στην πραγματικότητα τον είχα αφήσει να ξεκουραστεί», είπε στην κατάθεσή της στις δικαστικές αρχές. Η ίδια όμως δεν αποκάλυψε ποιος την υποχρέωσε.

 

Οι κάμερες ασφαλείας της οικίας του Diego Maradona έδειξαν ότι ενώ η ψυχίατρος και ο ψυχολόγος του τον βρήκαν αναίσθητο στις 11 π.μ. τοπική ώρα, το πρώτο ασθενοφόρο κατέφθασε στις 12.28 μ.μ. διαπιστώνοντας όμως απλά το θάνατό του που είχε επέλθει από τις 12 το μεσημέρι.

Ο δικηγόρος και φίλος του Maradona, Ματίας Μόρλα, κατήγγειλε “εγκληματική ηλιθιότητα” και είχε ζητήσει έρευνα από τις Αρχές σχετικά με το θάνατο του “θρυλικού” Αργεντινού.
Η δήλωση του δικηγόρου και του προσωπικού του γιατρού

«Σήμερα είναι μέρα πόνου και θλίψης. Νιώθω την απώλεια ενός φίλου, τον οποίο τίμησα με πίστη και υποστήριξη μέχρι την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα, είναι ανεξήγητο ότι για 12 ώρες ο φίλος μου δεν είχε την προσοχή και τον έλεγχο από μέρος του προσωπικού που ασχολείται με τέτοιες υποθέσεις. Το ασθενοφόρο έκανε περισσότερη από μισή ώρα να φτάσει και αυτό είναι εγκληματική ηλιθιότητα. Αυτό το γεγονός είναι κάτι που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Θα ζητήσω να ερευνηθούν οι συνέπειες ως το τέλος. Όπως μου είπε ο Diego: Είσαι ο στρατιώτης μου, λειτούργησε χωρίς έλεος. Για να περιγράψω τον Diego αυτή τη στιγμή της βαθιάς θλίψης και πόνου, μπορώ να πω ότι ήταν ένας καλός γιος, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία και ένας ειλικρινής άνθρωπος. Αναπαύσου εν ειρήνη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top