Αστέρια Michelin 2019: Δεύτερη διάκριση για τον Σωτήρη Κοντιζά!

Αστέρια Michelin 2019: Δεύτερη διάκριση για τον Σωτήρη Κοντιζά!
Το απόγευμα της Παρασκευής ανακοινώθηκαν τα αστέρια και τα βράβεια Michelin για τις Main Cities of Europe 2019.

Στη φετινή έκδοση του Οδηγού για την Ελλάδα, τόσο τα αστέρια, όσο και τα λοιπά βραβεία διατηρήθηκαν για όλα τα εστιατόρια, με δύο εξαιρέσεις.

Τη διάκριση Bib Gourmand διατήρησαν δύο εστιατόρια, (Aθήρι και Nolan) από τα οποία το ένα ανήκει στον Σωτήρη Κοντιζά. Ο γνωστός chef και κριτής του MasterChef μετρά άλλη μία σημαντική διάκριση στο βιογραφικό του.

Ο 34χρονος chef με πατέρα Έλληνα και Γιαπωνέζα μητέρα, έμαθε από μικρός να συνδυάζει μέσα του κουλτούρες αλλά και πολλά διαφορετικά προσόντα, που τον έκαναν να πειραματιστεί από νωρίς σε διαφορετικά πεδία, πριν καταλήξει να αφοσιωθεί στην τέχνη της μαγειρικής.Ξεκινώντας το 2005 πλάι στον Χριστόφορο Πέσκια και διανύοντας μία ανοδική πορεία σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, αποφάσισε να δοκιμαστεί στην ευρωπαϊκή σκηνή, ξεκινώντας από την Κοπεγχάγη, όπου θήτευσε πλάι στους μεγάλους chef Rasmus Kofoed και Torsten Vildgaard μπαίνοντας στα βαθιά της υψηλής κουζίνας και γαστρονομίας, εξασφαλίζοντας έτσι τη …μεταγραφή του στο περίφημο The Ledbury του Λονδίνου πλάι στον Brett Graham.

Από το 2017 μέχρι και σήμερα, ο Σωτήρης Κοντιζάς βρίσκεται την κριτική επιτροπή του MasterChef, έχοντας ξεχωρίσει, τόσο για τις ιδιαίτερες γνώσεις του στη μαγειρική, όσο και για το χιούμορ του.

Scroll To Top