Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει εδώ και λίγες ώρες οι φωτογραφίες από τη νέα καμπάνια του οίκου Balenciaga, στις οποίες βλέπουμε δυο μικρά κορίτσια, κρατούν λούτρινα ζωάκια ντυμένα με κάτι που θύμισε σε ορισμένους στολές  BDSM.

Τι σημαίνει όμως BDSM;

Το BDSM περιλαμβάνει τους όρους bondage (σκλαβιά) και discipline (πειθαρχία), δηλαδή B&D, dominance (κυριαρχία) και submission (υποταγή) δηλαδή D&S, και τον σαδισμό και τον μαζοχισμό δηλαδή S&M. 
Οι όροι συνδυάζονται με αυτόν τον τρόπο επειδή το BDSM μπορεί να είναι πολλά διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικές προτιμήσεις. 

Τις περισσότερες φορές για παράδειγμα, τα ενδιαφέροντα ενός ατόμου εμπίπτουν σε μία ή δύο από αυτές τις κατηγορίες, και όχι όλες.

Στην εν λόγω καμπάνια, ένα κοριτσάκι με κόκκινα μαλλιά φαίνεται να κρατά από λουρί το παιχνίδι του, το οποίο φορά διχτυωτό μπλουζάκι και έχει ένα λουκέτο στο λαιμό. Παράλληλα, το άλλο κοριτσάκι κρατά ένα μωβ λούτρινο που φορά δερμάτινα λουριά που θυμίζουν BDSM στολή.

Οι φωτογραφίες φυσικά δεν έμειναν ασχολίαστες από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι εξοργίστηκαν, χαρακτηρίζοντας τη διαφήμιση «τρομακτική και λάθος».

«Νόμιζα ότι οι άνθρωποι τρολάρουν, αλλά όχι. Είναι αληθινό. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που η Balenciaga εγκατέλειψε το Twitter. Δεν θέλουν να θεωρούνται υπεύθυνοι. Ναι, αυτά είναι παιδιά που κρατούν αρκουδάκια ντυμένα με ρούχα bondage» σημείωσε ένας χρήστης του Twitter.

«Φοβάμαι πόσοι ενήλικες πρέπει να έχουν εμπλακεί σε αυτό», ανέφερε ένας άλλος, ενώ κάποιος σχολίασε: «Γονείς, φωτογράφοι, copy writers, web designers, προσωπικό γραφείου σχεδιασμού, παραγωγοί, διευθυντές, διαφημιστές. Και κανένας από αυτούς δεν σκέφτηκε “περιμένετε ένα λεπτό;”».

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!