Ο Brad Pitt σε πρόσφατη συνέντευξή του  μίλησε ανοιχτά για την μάχη του με την «προσωπαγνωσία» ή όπως είναι ευρύτερα γνωστή «τύφλωση του προσώπου».

Πιο αναλυτικά, ο 58χρονος ηθοποιός  αποκάλυψε πως βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτή τη σπάνια πάθηση, η οποία δεν του επιτρέπει να αναγνωρίσει ή να θυμάται.. πρόσωπα!

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε πως με την πάροδο του χρόνου, η πάθηση αυτή επιδεινώνεται δημιουργώντας στο άτομο μεγάλη δυσκολία να αναγνωρίσει ακόμα και τους δικούς του ανθρώπους.

Πολλοί άνθρωποι με την πάθηση αυτή δυσκολεύονται ακόμα και να αναγνωρίσουν την οικογένειά τους, τον σύντροφό τους ή και τους φίλους τους και προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να τους θυμούνται, όπως τον τρόπο που περπατούν, τη φωνή τους ή το χτένισμά τους.

Αν και ο Pitt δεν έχει διαγνωστεί επίσημα με αυτή την πάθηση, ο ίδιος θεωρεί ότι πάσχει από αυτό εδώ και χρόνια και μάλιστα, φοβάται πως οι άνθρωποι από το περιβάλλον του θα θεωρούν ότι είναι απόμακρος ή τους αποφεύγει.

«Κανείς δεν με πιστεύει, όταν μιλάω για αυτό. Θέλω πολύ να γνωρίσω έναν άνθρωπο που να έχει την ίδια πάθηση» δήλωσε ο σταρ στο GQ.

Τι είναι η προσωπαγνωσία:

Η προσωπαγνωσία, γνωστή και ως «τύφλωση προσώπου», είναι μια σπάνια πάθηση που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο στον ασθενή το να αναγνωρίσει ακόμα και τα πρόσωπα των πιο οικείων του ανθρώπων και συνήθως τον «συντροφεύει» σε όλη του τη ζωή.

Πολλοί άνθρωποι με την πάθηση αυτή δεν μπορούν καν να αναγνωρίσουν μέλη της οικογένειας, τους συντρόφους ή τους φίλους και να το αντιμετωπίσουν χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους για να αναγνωρίσουν τους ανθρώπους, όπως να θυμούνται τον τρόπο που περπατούν ή το χτένισμα, τη φωνή ή τα ρούχα τους.

Πρόκειται για μια ασθένεια που επηρεάζει περίπου το 2,5% του παγκόσμιου πληθυσμού, με τον κωμικό Στέφεν Φράι και την πρώην υπουργό Υγείας της Βρετανίας, Πατρίσια Χιούιτ να έχουν στο παρελθόν εξομολογηθεί ότι πάσχουν από τύφλωση προσώπου.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα η προσωπαγνωσία οφείλεται σε κάποιες βλάβες του εγκεφάλου, καθώς εκείνος αναπτύσσεται, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στο σημείο που επεξεργάζεται τις οπτικές πληροφορίες. Μάλιστα, έρευνα που διενεργήθηκε το 2017 διαπίστωσε ότι τα λιποβαρή νεογνά αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες στην αναγνώριση προσώπων, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!