Ο Brad Pitt και το ίδρυμα του, «Make It Right Foundation» μηνύθηκαν μαζικά από τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα, για τα «ελαττωματικά σπίτια» που παρέλαβαν ως στήριξη μετά την φονική καταστροφή.

Η ομαδική αγωγή πραγματοποιήθηκε το 2018, με τους ανθρώπους να ζητούν αποζημίωση για τις «ελαττωματικές πρακτικές σχεδιασμού και κατασκευής», τις «παραβιάσεις συμβολαίων» και την «απάτη προς το πρόσωπο τους» σε μια αντίξοη συγκυριακά περίοδο της ζωής τους.

Σήμερα τέσσερα χρόνια αργότερα, ο ηθοποιός προτείνει την διευθέτηση της αγωγής έναντι 20,5 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα μοιραστούν ισόποσα στους πληγέντες του τυφώνα, με τους 107 κατοίκους να λαμβάνουν περίπου 25.000 δολάρια ως αποζημίωση.

Ο διακανονισμός, ο οποίος αναμένεται να εγκριθεί από το δικαστήριο, πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από την «Global Green», μια περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία συμφώνησε να καλύψει τα έξοδα για την διόρθωση των ελαττωματικών σπιτιών.

«Είμαι απίστευτα ευγνώμων για την προθυμία της Global Green να ενταθεί και να παράσχει αυτή τη σημαντική υποστήριξη στις οικογένειες του πολύνεκρου τυφώνα που σάρωσε την πόλη της Νέας Ορλεάνης. Συνεργαστήκαμε τις πρώτες μέρες μετά τον Κατρίνα και είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τη γενναιόδωρη συνεχή δέσμευση της οργάνωσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων γύρω από αυτά τα σπίτια και άλλα που έχουν ανάγκη. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η συμφωνία θα επιτρέψει σε όλους να κοιτάξουν μπροστά σε άλλες ευκαιρίες για να συνεχίσουν να ενισχύουν αυτή την περήφανη κοινότητα στο μέλλον», ανέφερε σε δήλωση του ο Brad Pitt.

Όπως έγινε γνωστό, ο  Brad Pitt δεν ήταν επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου την περίοδο που κατασκευάζονταν τα σπίτια, αναλαμβάνοντας άμεσα δράση για την αποζημίωση των κατοίκων όταν εντοπίστηκαν οι ζημιές.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!