Οι Celine Dion, Barbra Streisand, Gigi Hadid και Cher ήταν μόνο μερικοί από τους celebrities που έλαβαν μέρος στη φετινή εκστρατεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ξεκίνησε στις 27 Μαΐου τη φετινή εκστρατεία στο πλαίσιο της ετήσιας πρόσκλησης του οργανισμού για νέες τεχνολογικές λύσεις σε παγκόσμια ζητήματα.

Το επίκεντρο της εκστρατείας 2020 θα είναι η πανδημία COVID-19 και η κλιματική αλλαγή.

Οι Cher, Morgan Freeman, Pitbull, Jessica Biel, Gigi Hadid, Celine Dion, The Jonas Brothers, Fergie, είναι μεταξύ των γνωστών διασημοτήτων του κινηματογράφου, της μουσικής βιομηχανίας και της μόδας που συμμετέχουν στην εκστρατεία.

Η εκστρατεία 2020, που μεταξύ άλλων φιλοξενεί στην επιτροπή της τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Bill Clinton, θα επιλέξει τις καλύτερες βιώσιμες λύσεις περιορισμού του αντίκτυπου του κορωνoϊού και της κλιματικής αλλαγής με τεχνολογία ανοιχτού κώδικα.

Η Lady Gaga δημιούργησε ένα προσωπικό βίντεο για το Call for Code τον Μάρτιο, ζητώντας από τους 24 εκατομμύρια προγραμματιστές τεχνολογίας να εργαστούν για λύσεις που θα μετριάσουν τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. «Τώρα είναι η ώρα να καταπολεμήσουμε αυτόν τον κορωνοϊό, να χρησιμοποιήσουμε τεχνολογία ανοιχτού κώδικα, να λύσουμε προβλήματα σε κλίμακα και να σώσουμε ζωές» είπε χαρακτηριστικά.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!