Μπορεί η τηλεοπτική της καριέρα να σταμάτησε απότομα, η αλήθεια όμως είναι πως δεν πτοήθηκε και συνέχισε δυναμικά, με πάθος να προσπαθεί για αυτό που αγαπά.
Η παρουσιάστρια μίλησε για τα επαγγελματικά της και μεταξύ άλλων αποκάλυψε: «Έχω μείνει δυο φορές με έτοιμα τα σκηνικά για εκπομπές που δεν προχώρησαν», η Κατερίνα Λάσπα στο περιοδικό ΕΓΩ!.

Όσο για το αν έχασε την αυτοπεποίθηση της μετά από δέκα χρόνια που απέχει από τα τηλεοπτικά δρώμενα, απάντησε: «Στις μεγάλες επιτυχίες απλά έλεγα «πάμε παρακάτω», για αυτό όλα τα βίωσα μαλακά. Μέσα σε λίγα χρόνια έρχεσαι αντιμέτωπος με συναισθήματα που ένας άλλος άνθρωπος μπορεί να χρειαστεί μια ζωή για να τα ζήσει. Ένα διαρκές crash test ανάμεσα την επιτυχία και την αποτυχία».

Στο παρελθόν, λόγω της νεανικής της απειρίας δεν κατόρθωσε να διαχειριστεί με σωστό τρόπο τα όσα της συνέβαιναν, με αποτέλεσμα να χάνει δουλειές και να απολαμβάνουν οι άλλοι τηλεαστέρες όσα εκείνη διεκδικούσε και πιθανόν της άνηκαν.

Όσο για το αν σκέφτηκε κάποια στιγμή αυτά τα δέκα χρόνια να δώσει τέλος στην καριέρα της η παρουσιάστρια με αφοπλιστική ειλικρίνεια είπε:«Δεν ζω με εμμονές. Το τέλος θα το δώσω είτε εγώ ή ίδια η τηλεόραση λέγοντας μου «πήγαινε σπίτι σου». Οι άνθρωποι του χώρου δεν με άφησαν να σκεφτώ ποτέ αυτή την προοπτική. Κάθε σεζόν υπήρχαν συζητήσεις, τις οποίες δεν έκανα μόνη μου».

laspa