Η «θεά της πενιάς» Ρένα Κουμιώτη 40 χρόνια μετά μιλάει για όλα: Τα φτωχικά παιδικά χρόνια, η έλλειψη της μάνας και ο άνθρωπος που είδε το ταλέντο της

Η «θεά της πενιάς» Ρένα Κουμιώτη 40 χρόνια μετά μιλάει για όλα: Τα φτωχικά παιδικά χρόνια, η έλλειψη της μάνας και ο άνθρωπος που είδε το ταλέντο της

 

Η Ρένα Κουμιώτη η «θεά της πενιάς» όπως την χαρακτήρισαν όταν βγήκε στο τραγούδι 40 χρόνια μετά δίνει συνέντευξη και μιλάει για τα παιδικά της χρόνια, αλλά και πώς βρέθηκε να τραγουδά στη μουσική σκηνή.

«Γεννήθηκα στη Νέα Ιωνία και μεγάλωσα στην Κοκκινιά. Τα παιδικά μου χρόνια σημαδεύτηκαν από την έλλειψη της μητέρας μου, την οποία έχασα όταν ήμουν 7 μηνών. Μεγάλωσα φτωχικά, αλλά σε μια ευτυχισμένη οικογένεια με τα άλλα δύο αδέλφια μου, με την αγάπη του πατέρα και της γιαγιάς μου, η οποία στάθηκε για μένα πραγματική μάνα», λέει στο περιοδικό "People".

Είχες από μικρή όνειρο να γίνεις τραγουδίστρια; "Τα μόνα μαθήματα στα οποία ήμουν καλή στο σχολείο ήταν η ωδική και η γυμναστική. Νομίζω πως, αν υπάρχει ταλέντο, δεν κρύβεται και κάποια στιγμή, ό,τι και να γίνει, εμφανίζεται. Από μικρή ένιωθα πως τραγουδούσα σωστά, αλλά δεν ήμουν το παιδί που στηνόμουν μπροστά στον καθρέφτη με τη βούρτσα για μικρόφωνο. Κάπου βαθιά μέσα μου, όμως, ήξερα πως όλο αυτό που ένιωθα θα με οδηγούσε εκεί που τελικά με οδήγησε».

Πώς βρέθηκες να τραγουδάς στη μουσική σκηνή Απανεμιά; "Είχα έναν πολύ καλό φίλο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος στα στούντιο της Finos Film, τον Γιώργο Σουρμελίδη. Αυτός γνώριζε ότι τραγουδάω και με σύστησε στον Τάσο Σχορέλη, που προωθούσε τότε νέους τραγουδιστές στις μπουάτ. Έτσι, βρέθηκα στην Απανεμιά, στην Πλάκα, που ανήκε στην τραγουδίστρια Μαίρη Δαλάκου. Εκεί βρεθήκαμε δύο άγνωστοι τραγουδιστές, εγώ και ένα νέο παιδί που μόλις είχε κατέβει από τη Θεσσαλονίκη, ο Μανώλης Μητσιάς. Έμεινα μόνο δύο μήνες εκεί, γιατί ένα βράδυ ήρθε στο μαγαζί ο Μάνος Λοΐζος με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, που μαζί με τον Μίμη Πλέσσα έψαχναν να βρουν μια γυναικεία λαϊκή φωνή για το δίσκο που ετοίμαζαν, το Δρόμο. Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος εκείνο το βράδυ με άκουσε, του άρεσα και μου είπε να πάω την επομένη για ακρόαση στην Columbia. Πήγα και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Την άλλη μέρα κιόλας έκανα συμβόλαιο με τη Lyra. Είπα δύο τραγούδια στο δίσκο, το «Δώσε μου το στόμα σου» και το «Πρώτη φορά». Τα υπόλοιπα τραγούδια τα ερμήνευσε μοναδικά ο ανεπανάληπτος Γιάννης Πουλόπουλος" είπε χαρακτηριστικά η λαϊκή τραγουδίστρια.

Να θυμίσουμε πως ο «Δρόμος» ήταν το μεγάλο βήμα προς την επιτυχία και είναι πάλι ο Δρόμος που τη φέρνει από τις 26 Φεβρουαρίου στο ΘΕΑΤΡΟΝ του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, με τη διασκευή του Πάνου Μπρατάκου και της Μάρως Μπουρδάκου, με τίτλο «Ξημερώνει Κυριακή» σε σκηνοθεσία Μάνου Πετουση.

Scroll To Top