Έφυγε στα 80 της η Carla Fendi -Η στυλοβάτης του διάσημου ιταλικού οίκου μόδας

Έφυγε στα 80 της η Carla Fendi -Η στυλοβάτης του διάσημου ιταλικού οίκου μόδας
Η Carla Fendi, μία από τις πέντε αδελφές του ομώνυμου οίκου μόδας, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 80 ετών, όπως γράφει σήμερα ο ιταλικός Τύπος επικαλούμενος τους οικείους της.

Ομότιμη πρόεδρος του ομίλου Fendi, η Carla συνέβαλε μαζί με τις άλλες τέσσερις αδελφές της, Πάολα, Άννα, Φράνκα και 'Αλντα, στην ανάπτυξη της διάσημης φίρμας, μαζί με τον Καρλ Λάγκερφελντ που είχε ενταχθεί στον Fendi το 1965.
Στον όμιλο, η Carla Fendi είχε αφοσιωθεί στον τομέα της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων, συμβάλλοντας επίσης στη διεθνή ανάπτυξη της φίρμας.

Λάτρης της τέχνης και της μουσικής, η Carla Fendi έβαλε τα θεμέλια το 2007 του Ιδρύματος Carla Fendi για την προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας και κληρονομιάς.

Ήταν επίσης μια από τις μεγάλες ευεργέτριες του Φεστιβάλ των «Δύο Κόσμων» στο Σπολέτο, της μεγάλης ετήσιας πολιτιστικής διοργάνωσης στην κεντρική Ιταλία.Ο οίκος Fendi ιδρύθηκε στη Ρώμη το 1926 με το πρώτο του κατάστημα να έχει ένα ατελιέ αφιερωμένο στη γούνα και στα δερμάτινα είδη, πριν εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες πολυτελείς φίρμες παγκοσμίως.Σήμερα ο όμιλος Fendi είναι ένα από τα στολίδια του γαλλικού ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, ο οποίος τον εξαγόρασε το 2001.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Scroll To Top